Michael van der Plas lost ‘incident’ met Showtek op maar kan fluiten naar geld voor zijn single

showtek
Eind goed, al goed

Michael van der Plas en zijn zakenpartner Bianca Voom lagen onder vuur nadat het dj-duo Showtek het nieuwbakken muzikale duo beschuldigde van plagiaat. Hun spiksplinternieuwe single ‘Voom Voom’ zou verdacht veel op het nummer ’90’s By Nature’ van dj-duo Showtek lijken.

Het geschil dat Michael van der Plas en zijn compagnon met Showtek had, is echter opgelost. Dit bevestigt Michael vrijdag. Ook geeft hij toe dat hij een sample van Showteks nummer heeft gebruikt. “Ik zeg niet dat wij het gejat hebben. Wij vinden het gewoon een hele leuke tune en ja, we hebben het wel gebruikt in ons nummertje. Eigenlijk niet wetende dat daar dan ellende van zou komen”, legt de clubeigenaar uit aan Telegraaf “Maar de ellende is allemaal opgelost, dus prima zo toch?”

Alle rechten blijven bij het Eindhovense dj-duo laat het management van Showtek weten. Michael kan daarom fluiten naar eventuele inkomsten. Toch is de ex van Samantha ‘Barbie’ de Jong blij dat hij het sample mag gebruiken in zijn nummer. “Het is een supertune. Ik bedoel als je het nummer hebt in combinatie met de tune dan heb je gewoon echt een leuk nummer. En iedereen gaat er los op.” Met zijn nummer ‘Voom Voom’ wil Michael zijn bar in het Spaanse Torremolinos op de kaart zetten.

Bron: BuzzE | Beeld: videostill