Michael ‘Mike’ van der Plas heeft een nieuw nummer en het deuntje komt ons wel heel bekend voor…

Het nummer lijkt wel geïnspireerd op de zomerhit van 2017

Mike heeft zich naast kroegbaas ook een zangcarrière samen zijn vriendin Bianca aangemeten. Deze zomer kwam het duo al met het zomerse liedje Voom Voom en nu is het tijd voor een après-ski nummertje. Maar dat nummertje, dat komt ons wel heel bekend voor…

De melodie klinkt ons bekend in de oren.

Après-ski
Opnieuw willen Mike en Bianca Nederland veroveren met hun muzikale talenten door een nieuw après-ski single uit te brengen. Bij het nieuwe nummer hoort een clip waarin Mike en Bianca helemaal los gaan in de Oostenrijkse sneeuw. Een heel gezellig nummer, maar het deuntje dat we horen komt ons wel heel bekend voor… Het lijkt namelijk om bijna dezelfde melodie te gaan als het ultieme zomernummer ‘Despacito’ van Luis Fonsi dat afgelopen zomer alle hitlijsten bestormde.

Plagiaat
Het is niet de eerste keer dat Michael zich heeft laten inspireren door een ander nummer; volgens de managers van het dj-duo Showtek hebben Mike en Bianca bij hun nummer Voom Voom plagiaat gepleegd. Volgens het management lijkt het nummer verdacht veel op het nummer 90’s by nature van Showtek. De manager van het dj-duo wilde dan ook dat de naam van Showtek bij het nummer kwam te staan: “Als ik muziek maak, laat ik me ook inspireren. Dat is heel normaal. Maar een stuk muziek overnemen is heel erg jammer en niet creatief.”

Of Mike en Bianca voor hun nieuwe nummer echt de melodie van Despacito hebben gebruikt is nog onbekend, maar ons komt het in ieder geval heel bekend voor. Luister zelf maar eens:

Vanaf 0:12

Vanaf 0:41

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Youtube | Beeld: videostill