Michelle Obama vertelt openhartig over haar huwelijk met Barack

De twee zijn al 27 jaar getrouwd

De liefde tussen Michelle en Barack Obama spat er altijd vanaf. Ook tijdens Baracks presidentschappen was dat altijd al te zien, al was het stel nooit onpasselijk klef. De twee hemelen elkaar op en steunen elkaar onvoorwaardelijk. In een gesprek op het Essence Festival praat Michelle openlijk over haar huwelijk. 

Michelle vertelt over de normen en waarden die in het huwelijk zo belangrijk zijn. 

Een goed gesprek

Lange tijd stond Michelle Obama trouw aan de zijde van haar man Barack tijdens zijn presidentschap over Amerika. Daarna was het haar tijd om te floreren. Ze schreef de bestseller Becoming en won verscheidene prijzen, waaronder die voor de meest bewonderde vrouw wereldwijd. Het moge duidelijk zijn: Michelle is een welbespraakte vrouw. Tijdens een gesprek met Gayle King tijdens het Essence Festival in New Orleans praatte de host en voormalig first lady over het huwelijk en daar had Michelle een aantal waardevolle dingen over te zeggen.

Hoe een huwelijk werkt

“Het huwelijk is een keus die je elke dag maakt”, vertelde Michelle. “Je kiest er niet voor omdat het makkelijk is, maar je kiest ervoor omdat je erin gelooft. Je geloof in de ander.” Michelle kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het daarom is om samen te zijn met iemand die jou respecteert en die je gelijke is. Iemand die net zo blij voor jou is als je een overwinning behaalt als andersom.

Relatie met Barack

Michelle vergelijkt haar relatie met Obama met een wedstrijd. Je moet je beiden volledig inzetten als je wilt winnen. “Mijn man is mijn teamgenoot. Als we deze wedstrijd samen willen winnen, moet hij sterk zijn en hij moet het oké vinden dat ik sterk ben. Ik wil geen zwakke speler in mijn team en dat wil hij ook niet. Maar af en toe accepteren we die zwakte wel bij elkaar, omdat het goed voelt. Maar wees wel voorzichtig rondom mannen of vrouwen die altijd een makkelijk persoon willen.”

Lees ook: Trekken tegenpolen elkaar echt aan? Dit zegt een relatie-expert erover

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: BSR Agency, Chip Somodevilla