USB-stick eerst veilig ‘uitwerpen’? Vanaf nu niet meer nodig

Volgens Microsoft is het niet nodig om een USB-stick veilig uit te werpen

De ongeduldige mensen onder ons weten er alles van: het veilig verwijderen van een USB-stick duurt soms veel te lang. Allereerst zet je de bestanden op de stick, waarnaar je eerst het apparaatje veilig moet uitwerpen voordat je deze pas uit de computer kan trekken. We hebben goed nieuws, want volgens Microsoft hoeft dat vanaf nu niet meer.

Windows maakt het mogelijk om opslagmedia te verwijderen zonder deze eerst virtueel los te koppen van je computer.

‘Hardware veilig verwijderen’

Al jaren lang worden gebruikers van Microsoft aangeraden om USB-sticks of externe harde schijven niet zomaar uit de computer te trekken wanneer deze nog verbonden zijn. Door dit te doen kon dit ervoor zorgen dat de data plots verloren kon gaan. De juiste manier was om naar de pictogram in de taakbalk te gaan en het gewenste apparaat via ‘Hardware veilig verwijderen’ te klikken. Deze ‘omweg’ stelde heel wat geduld bij gebruikers van Microsoft op de proef. Gelukkig is dit nu verleden tijd als we de nieuwe ontwikkelingen volgens Microsoft mogen geloven.

Windows 10

De standaardinstelling in de laatste versies van Windows 10 worden aangepast, waardoor het ‘veilig verwijderen’ niet meer nodig is. Het enige nadeel is dat het dan misschien iets langer kan duren om de bestanden over te zetten van of naar de USB-stick. Daarentegen kun je wel met een gerust hart de stick uit de computer trekken zonder een mini-hartaanval te krijgen.

Optimale prestaties

Deze instelling kan overigens door gebruikers die kiezen voor optimale prestaties (en het handmatig loskoppelen erbij willen nemen) nog wel aangepast worden. Dit kan gedaan worden door de USB-stick in de computer te steken en het apparaat op te zoeken in ‘Schijfbeheer’. Klik met de rechtermuisknop op het juiste apparaat, kies ‘Eigenschappen’ en ga in het volgende scherm naar ‘Beleidsregels’. Klik hier de optie ‘Betere prestaties’ aan en vink ‘Schrijfcache op het apparaat inschakelen’ aan.

Lees ook: Zo vaak zou jij je telefoon eigenlijk moeten herstarten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Tips en Weetjes©