Liedjesschrijver Miguel Wiels stopt na 23 jaar met K3

Miquel-Wiels-stopt

De liedjesschrijver was verantwoordelijk voor veel grote hits

Teleromeo, Heya Mama, Alle Kleuren en Tienduizend Luchtballonnen: het zijn allemaal bekende K3-liedjes uit het meesterbrein van liedjesschrijver Miguel Wiels. Na 23 jaar maakt Miguel bekend te stoppen met K3. In een Instagram-bericht laat hij weten ‘dankbaar en trots’ te zijn. 

Instagram-bericht

Miguel heeft een paar foto’s uit de oude doos gepakt om het nieuws te delen. Foto’s met de eerste samenstelling van K3, een foto met Josje en de nieuwste K3. Hij schrijft hierbij: “Na 248 liedjes en 22 albums neem ik enorm dankbaar en vol trots afscheid van een fantastische periode in mijn leven.” Daarnaast bedankt hij alle zeven K3-leden met wie hij heeft gewerkt, dit zijn Karen Damen, Kristel Verbeke, Kathleen Aerts, Josje Huisman, Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Klaasje Meijer. Ook het publiek wil hij graag bedanken ‘voor een fantastische ride die 23 jaar duurde.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door miguelwiels (@miguelwiels)

‘Weloverwogen keuze’

In een interview met HLN laat hij weten dat het een moeilijke en weloverwogen keuze was om te maken. “Er zit enorm veel zweet en arbeid in K3. Er zijn altijd periodes waarin je denkt: misschien moet ik toch iets anders doen in mijn leven, want de inspiratie raakt een beetje op. Het idee speelde dus al een tijdje, maar ik heb het pas dit voorjaar in mijn hoofd concreet gemaakt”, aldus de componist.

Reacties K3-leden

Kristel Verbeke heeft ook gereageerd op het afscheid van Miguel. Onder een oude foto schrijft ze: “23 jaar het volhouden met 7 vrouwen op uw dak. Dat alleen al verdient een medaille. De koppigste ooit, maar zonder jou was het ons niet gelukt. Nooit zo graag op een podium gestaan dan dicht naast jou. Veel succes en dankjewel voor al die bangelijke songs!” Ook Kathleen Aerts heeft ter gelegenheid een oude foto uit de doos gepakt. Hierbij schrijft ze: “Dankjewel Mickey! Niets dan mooie herinneringen aan onze tijd in de studio en on stage.” De andere voormalige en nieuwe leden hebben nog niet gereageerd.

Nieuw lid

Miguel Wiels is niet het enige lid dat er de brui aan geeft. Ook K3-lid Klaasje Meijer stopt met het populaire trio. Gelukkig betekent dit niet het einde van K3, want de zoektocht naar een nieuw lid is al begonnen. Op de aanvraag hebben ruim 22.690 vervangers zich aangemeld. De zoektocht zal worden uitgezonden onder hetzelfde format waar vijf jaar geleden Josje Huisman mee is gevonden. Het programma, dat K2 zoekt K3 zal heten, wordt in het najaar uitgezonden.

Lees ook: Voormalig K3-leden Karen, Kristel en Josje weer herenigd

Bron: RTL Nieuws, NU.nl | Beeld: Videostill