Miljuschka krijgt dagelijks kritiek op haar lichaam – óók van bekenden

miljuschka kritiek

“Uit mijn omgeving krijg ik dagelijks de vraag of ik niet eens wat zou afvallen”

Iedereen mag blij zijn met zijn of haar lichaam, dat is simpel gezegd de boodschap van de body positivity-beweging. Miljuschka Witzenhausen (35) maakt zich al een tijd hard voor deze boodschap. Toch krijgt ze uit haar omgeving nog dagelijks kritiek op haar lichaam.

Eerlijke foto

Miljuschka schoof maandagavond aan bij Jinek om het over de body positivity-beweging te hebben. De 35-jarige presentatrice en televisiekok is met recht een voorvechter van de beweging te noemen. Zij strijdt voor acceptatie van elk lichaam. Dat doet ze onder meer door op haar Instagram foto’s van haar lichaam te delen met de hashtag #eerlijkefoto. Zo deelde ze al een eerlijke bikinifoto en een foto van haar bilpartij. Zij is niet bang om haar striae en vetrolletjes met de wereld te delen. En daarmee is ze een heuse beweging gestart. Miljuschka merkt dat steeds meer mensen positief naar hun lichaam kijken.

View this post on Instagram

Work your curves woman?

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Kritiek

Toch krijgt Miljuschka ook de nodige negatieve reacties op haar eerlijke foto’s. “Dagelijks”, vertelt ze. “Ik ontvang dagelijks berichten van mensen die vinden dat ik obesitas stimuleer. Maar ook uit mijn eigen omgeving krijg ik dagelijks de vraag of ik niet eens wat zou afvallen. Dat ik mooier was toen ik wat slanker was.”

Vakantiefoto’s

Miljuschka’s passie voor het onderwerp begon toen ze op vakantie was, vertelt ze aan Eva. “Ik zag vrouwen op het strand zich constant bedekken. Het is toch eigenlijk in en in triest dat we studeren, werken, kinderen grootbrengen, en dan dáár onze vakanties over laten gaan. Dat we niet op foto’s gaan met onze kinderen, omdat we onszelf niet mooi genoeg vinden en dat niet terug willen zien.”

Herinneringen

En júíst die foto’s zijn zo belangrijk volgens de 35-jarige tv-kok. “Herinneringen worden vaak gemaakt door het terugzien van zulke foto’s. Kinderen kijken die foto’s terug en vragen dan: ‘Waar was jij mama?’ Ik ga daar niet aan mee doen.” Miljuschka wil vooral het goede voorbeeld geven aan haar 8-jarige dochter. “Ik heb nog vier jaar de tijd om mijn steentje bij te dragen.”

View this post on Instagram

Zee sterretje gezocht?

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Onzeker

Miljuschka geeft toe dat ook zij nog weleens onzeker is over haar lichaam, ondanks alle positieve reacties die ze op haar eerlijke foto’s krijgt. “Ik ben nu 35 en nog steeds word ik onzeker als ik weer eens op Instagram zit en al die ‘perfecte’ lichamen voorbij zie komen.” Toch laat ze zich hier niet door tegenhouden om eerlijke foto’s te plaatsen. Sterker nog: deze tegenbeweging is nodig om échte vrouwenlichamen op het socialemediaplatform te laten zien. “Hoe een lichaam eruitziet als het gewoon lekker geniet, als het lekker eet, als het écht leeft. Niet een lichaam van iemand die steeds op dieet is”, aldus Miljuschka.

Lees ook: Shirma Rouse reageert op felle uitspraken rondom gewicht

Bron: RTL Boulevard, Instagram Miljuschka | Beeld: Videostill YouTube