Miljuschka houdt rekening met liquidatie: ‘Mijn moeder zal koud op straat komen te liggen’

Miljuschka

De tv-kok doet eenmalig haar verhaal

Miljuschka Witzenhausen heeft voor het eerst uitgebreid verhaal gedaan over haar beruchte oom Willem Holleeder. Samen met haar moeder Astrid vertelt ze in De Volkskrant over de moeilijke situatie waarin ze verkeren. Zo zit Astrid al tijden ondergedoken en begin dit jaar ontving ze zelfs een bericht met de tip dat een crimineel geld heeft gekregen om haar en Miljuschka iets aan te doen. Toch kiezen moeder en dochter er bewust voor om niet in angst te leven.

‘’Ik weiger mijn leven nog langer te laten vergiftigen’’, aldus Miljuschka.

Omleggen

Begin 2019 krijgt Astrid Holleeder een berichtje van een vriendin, zo is te lezen in haar nieuwe boek Familiegeheimen, dat gisteren verscheen. Een crimineel benaderde die vriendin en deed haar de volgende boodschap: “Ik heb een geldbedrag gekregen om Astrid om te leggen. Het gaat ook om haar dochter. Ik heb foto’s van haar gekregen.” Miljuschka leeft al jaren met de dreiging dat haar en haar moeder iets wordt aangedaan, maar toch is ze er vrij nuchter onder. “Ik weiger om mijn leven nog langer door angst te laten vergiftigen. Of om maar half te leven. Ik leef voluit en wil daarin ook een voorbeeld zijn voor mijn kinderen, anders heb ik sowieso al verloren”, vertelt ze openhartig.

Getekend

Miljuschka vindt het leven mooi, maar zegt wel getekend te zijn door alle familiegebeurtenissen. “Ik kijk dertig keer vaker over mijn schouder dan een ander en overweeg zorgvuldig alles wat ik in de buitenwereld doe”, aldus de 33-jarige tv-kok. “Ik schiet in een soort mummiestand. Kennelijk ben ik zo gewend mijn emoties uit te schakelen, dat ik ook nooit droom. Als dat heel soms toch gebeurt, zijn het nachtmerries. Die gaan over mijn moeder.”

Bewijsstuk

Met de veroordeling van Willem Holleeder lijkt ook Astrids vonnis uitgesproken, zo vertellen Astrid en Miljuschka. Moeder en dochter houden beide rekening met een liquidatie. “Het naarste van alles is dat ik weet hoe het zal gaan”, vertelt Miljuschka. “Dat ze op een dag koud op straat zal liggen en haar lichaam een bewijsstuk wordt. Ik vind het heel erg dat ik niet kan voorkomen dat zij zo’n respectloos einde tegemoet gaat. Als mijn moeder wordt vermoord, is dat niet alleen een persoonlijk verlies voor ons, maar voelt het ook als verliezen.”

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen steekt haar moeder Astrid Holleeder een hart onder de riem

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: De Volkskrant | Beeld: Videostill