Miljuschka openhartig over gewicht en vroegere eetgewoontes: ‘Ik ben al jaren 74 kilo’

Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen: “Blijf een beetje lief voor jezelf” 

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee zijn de goede voornemens van velen ook van start gegaan. Een populair voornemen is om gezonder te gaan eten en om wat strakker te worden. Dit is ook tv-kok Miljuschka Witzenhausen opgevallen. Ze hoopt alleen dat mensen niet overboord gaan met hun voornemens, want – zo vertelt ze eerlijk – echt gelukkig werd ze niet van streng lijnen. 

“Ik was diep ongelukkig als ik mezelf een stuk taart ontzegde.”

Goede voornemens

Een superstrak lichaam krijgen én behouden is niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Miljuschka weet daar alles van en daarom wil ze mensen meegeven dat ze niet te ver moeten gaan met hun goede voornemens: “Straf jezelf niet en kauw niet alleen op grassprieten”, adviseert ze haar volgers op Instagram, nadat ze hier vorige week een foto plaatste van haarzelf in bikini.

Uren in de sportschool

“Iedereen is weer aan het sporten en diëten begonnen. Ik ben all for een healthy leven, maar ik zie iedereen weer overboard gaan. Dus even iets ontnuchterends van mijn kant”, begint Miljuschka haar berichtje op Instagram. “Ik ben al jaren 74 kilo schoon aan de haak. Ik heb vooral in mijn jonge jaren ernaar gestreefd om er zo strak en dun mogelijk uit te zien. Uren in de sportschool, alles overdenken voordat ik het at, wat resulteerde in 54 kilo op de weegschaal.”

Ongelukkig

Ze had dan wel een strak lichaam, maar de inmiddels 33-jarige vertelt dat het strakke eetregime dat ze zichzelf oplegde haar niet gelukkig maakte. “Natuurlijk paste ik alle fashion een stuk makkelijker waardoor winkelen leuk was. Zag ik er top uit op iedere foto, maar ik was diepongelukkig als ik iemand een stuk taart zag eten en ik mezelf dat ontzegde. Mijn hele dag werd overheerst door het hoofddoel uiterlijk.”

Haalbaar

Inmiddels is Miljuschka niet meer zo streng voor zichzelf en voelt ze zich goed. Deze verandering in haar mindset kwam toen ze zwanger was en merkte dat ze veel honger had. Ze wilde haar lichaam, waar een mensje in groeide, respecteren. Nog steeds probeert Miljuschka gezond te eten, maar ze geniet ook zeker van een stuk taart als ze daar zin in heeft. “Drastische maatregelen zijn vaak van korte duur. Dus wees lief voor jezelf en ga net iets meer wandelen, of laat een keer een taartje staan. Hou het haalbaar en geniet van het leven”, is daarom het advies van de tv-kok.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ok lieve mensen. Iedereen is weer aan het sporten en diëten begonnen. Ik ben all for een healthy leven. Maar ik zie alleen weer iedereen overboard gaan en kauwen op grassprieten. Dus even iets ontnuchterends van mijn kant. Ik ben al jaren 74kg schoon aan de haak. Ik heb vooral in mn jonge jaren ernaar gestreefd om er strak en zo dun mogelijk uit te zien. Uren in de sportschool, alles overdenken voordat ik het at, wat resulteerde in 54kg op de weegschaal. Natuurlijk paste ik alle fashion een stuk makkelijker waardoor winkelen leuk was. Zag ik er top uit op iedere foto. Maar ik was diepongelukkig als ik iemand een stuk taart zag eten en ik mezelf dat ontzegde. Mijn hele dag werd overheerst door het hoofddoel uiterlijk. Vanaf het moment dat ik moeder werd is dit voor mij veranderd. Ik had zo een honger. Daarbij het respect voor mijn lichaam waarin ik een mensje bouwde is tekenend geweest voor hoe ik nu tegen mijn lijf aankijk. Natuurlijk kan je niet 3 x per dag taart eten(hoewel ik dat wel soms doe) moet je mate houden etc. Maar ik geloof er heilig in dat wanneer je zelf begint met koken met normale producten van moeder natuur, lekker beweegt door bv te stofzuigen of wandelen er al redelijk een balans is. Dus ik smeek je. Ga please niet vol in een dieet waarvan je weet dat je het niet vol kan houden. Straf jezelf niet. Probeer kleine aanpassingen te maken die makkelijk vol te houden zijn. Ook ik heb dagen dat ik de spiegel inkijk en denk ik wil minder lovehandles, wat vervelend dat mn mouwen zo strak zitten. Maar drastische maatregelen zijn vaak van korte duur. Dus wees lief voor jezelf en ga net iets meer wandelen, laat een keer een taartje staan. Hou het haalbaar en geniet van het leven? #nofilter #nophotoshop #standtall #bodypositivity ?door de schoonzus @fleurvi ? @watamuvillas

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen openhartig over moeder Astrid Holleeder in emotioneel bericht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Miljuschka | Beeld: Videostill