Miljuschka spreekt voor het eerst openhartig over haar beruchte oom Willem Holleeder

Nog niet eerder sprak Miljuschka Witzenhausen over haar oom

Miljuschka heeft een glansrijke carrière als actrice, presentatrice en model. Je zou bijna vergeten dat de brunette hét nichtje van Willem Holleeder is. Normaal gesproken praat Miljuschka niet over haar moeder Astrid Holleeder of over haar notoire oom Willem Holleeder, maar nu lijkt de presentatrice toch een uitzondering te maken.

Ze praat voor het eerst openhartig over haar moeder en haar oom.

Riskant

Astrid Holleeder lijkt al net zoveel besproken te worden als haar criminele broer. Ze besloot destijds dat ze een verklaring af wilde leggen tegen haar broer en ze schreef twee boeken over hoe zij dit ervoer. Maar voordat ze dit allemaal aan de grote klok hing, besprak ze het eerst met haar dochter Miljuschka. In 2013 om precies te zijn. Astrid vertelde dat ze ervoor wilde zorgen dat haar broer levenslang in de bak zou draaien. Maar hiervoor moest Astrid wel gesprekken vastleggen en ze wist dat dit erg riskant kon zijn.

Klaar om te sterven

Aan The New Yorker vertelt Miljuschka voor het eerst meer over haar familie. Zo vertelt de 33-jarige dat ze al haar hele leven wachtte op het moment dat haar moeder besloot om te gaan getuigen tegen Willem Holleeder. “Door te getuigen, zijn we klaar om te sterven”, realiseert Miljuschka zich. “Ik ben een publiek figuur. Als hij wil, kan hij me vinden.”

Revolutie

Het is eng, maar Miljuschka geeft aan dat ze ook opluchting voelt. “Het voelt als een revolutie. Toen ik opgroeide, zag ik mijn moeder zich uit de naad werken. Ik zag een sterke vrouw die misbruikt werd door haar broer.” Ook vertelt de brunette dat ze lang uitkeek naar het moment dat haar moeder van zich af zou bijten. “Dat ze me vertelde wat ze van plan was, dat ze gesprekken met hem ging opnemen… op dat moment zat ik heel mijn leven te wachten.”

Lees ook: Astrid Holleeder onthult in interview: Ik heb spijt dat ik Willem niet heb vermoord

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: New Yorker, Algemeen Dagblad | Beeld: Hollandse Hoogte