Miljuschka nog openhartiger over lichaam in nieuwe documentaire

Miljuschka documentaire

‘Ik heb de antwoorden ook niet, maar ga er wel naar op zoek’

Miljuschka Witzenhausen oogst veel lof met de eerlijke foto’s die ze van haar lichaam deelt op social media. Met deze beelden wil ze mensen laten zien dat ze trots op zichzelf kunnen zijn, hoe hun lijf er ook uitziet. De televisiekok komt nu met een documentaireserie waarin ze nog dieper ingaat op dit onderwerp.

Uit de comfortzone

Veel mensen kennen Miljuschka’s ‘eerlijke foto’s, waarop ze zichzelf laat zien zoals ze is. Hoewel de presentatrice veelal wordt geprezen voor de foto’s die ze deelt, krijgt ze nog dagelijks kritiek over haar gewicht. Miljuschka gaat daardoor niet bij de pakken neerzitten en slaat juist terug met een openhartige documentaire. In een docu-serie van vier delen gaat ze verder op zoek naar de taboes rondom eten en uiterlijk. “Totaal uit m’n comfortzone”, schrijft tv-chef daarover. “Ik vind het beyond spannend en tegelijkertijd broodnodig.”

View this post on Instagram

Work your curves woman?

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Gemaakte plaatjes

“Mijn leven draait om eten. Maar een tijd terug postte ik een eerlijke foto waardoor mijn wereld op z’n kop stond. De reacties waren mega uiteenlopend van positief tot negatief. Eén ding was zeker, dit onderwerp is voor en van iedereen”, vertelt Miljuschka in een Instagrampost. “We leven in een tijd waar iedereen gezien kan worden op social media. Daarnaast is de wereld nog nooit zo maakbaar geweest qua beelden en zijn er nog nooit zoveel beelden op ons afgevuurd.”

Op zoek naar antwoorden

In de documentaire duikt Miljuschka verder in de eisen die mensen aan hun lichaam stellen. “Ik denk dat het lichaam van de vrouw een van de meest besproken dingen is. Je hebt het weer, en dan het lichaam”, verklaarde de presentatrice eerder aan RTL Boulevard. Met de serie hoopt ze antwoorden te vinden op vragen als: Wanneer zijn we tevreden met ons lichaam? Hoe kunnen we ons lichaam leren omarmen? “Ik heb de antwoorden ook niet, maar ga er wel naar op zoek. Het is heftig, mooi en emotioneel.” De serie is vanaf 1 oktober te zien op Videoland.

Lees ook: Miljuschka over haar zwaarbeveiligde huis: ‘Het is net een kluis’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube