Miljuschka Witzenhausen openhartig over vader: ‘Voor mij voelt het alsof hij niet meer leeft’

Miljuschka’s vader verliet haar toen ze nog een kind was, in een column vertelt ze hier openhartig over

Miljuschka Witzenhausen kennen velen als presentatrice en als tv-kok, maar het leven van de brunette kent naast pieken ook dalen. Toen ze nog maar elf jaar oud was, verliet haar vader haar en haar moeder. Dit liet z’n sporen achter, zo schrijft ze openhartig in een column in het tijdschrift Wendy.

De brunette vertelt dat het vertrek van haar vader veel pijn deed.

Persoonlijk aantrekken

Inmiddels is Miljuschka een volwassen vrouw die zelf twee kinderen heeft. Desalniettemin maakt dat het feit dat haar vader ervandoor ging er niet minder pijnlijk op. De presentatrice weet nog goed hoe ze zich voelde toen haar vader zomaar vertrok. “Het deed pijn. Ik denk dat het zelfvertrouwen van ieder kind een knauw krijgt als de helft van zijn genen van de ene dag op de andere in rook opgaat. Het is niet uit te leggen en onvermijdelijk dat hij of zij het zich persoonlijk aantrekt”, schrijft de brunette in haar column die in het tijdschrift Wendy te lezen is.

Halfbroers en -zussen

Achteraf bleek dat hij nooit de vader was waar de meeste kinderen op hopen, ook niet toen hij nog wel deel uitmaakte van het gezin. “Hij was vreemd, maar achteraf gezien ging hij ook vaak vreemd. Tot op de dag van vandaag krijg ik via allerlei wegen berichtjes van halfbroers of -zussen die zijn verwerkt in de periode dat wij nog een gezinnetje waren.”

Samen koken

De presentatrice staat met heel veel plezier in de keuken, iets wat ze als kind van haar vader oppikte. Ze hield er bitterzoete herinneringen aan over. “Door hem heb ik smaken leren ontkennen. Aan het einde van de dag liepen we de Dappermarkt af bij ons om de hoek. Verzamelden alle goedkope producten die anders zouden worden weggegooid en gingen aan de slag in ons keukentje.” 

Rouwen

Voor Miljuschka voelt het alsof haar vader er niet meer is, alsof hij al overleden is. “De man die altijd met mij achter het fornuis stond en te harde grappen maakte bij de slager was opeens verdwenen.” Ze bekent dat dit haar vertrouwen in mensen heeft verstoord. Ze vraagt zich in haar column ook af wat ze zou doen als haar inmiddels 70-jarige vader komt te overlijden. Ze twijfelt of ze naar de begrafenis zou gaan. “Het rouwen is al lang geleden begonnen, maar echt afscheid heb ik nooit kunnen nemen.”

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen doet boekje open over oom Willem Holleeder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Wendy, RTL Boulevard | Beeld: Videostill &C