Miljuschka over haar zwaarbeveiligde huis: ‘Het is net een kluis’

“Je komt er niet zomaar binnen”, aldus de tv-kok

Miljuschka is de laatste jaren druk bezig geweest met de realisatie van haar droomhuis. Hierover vertelde de tv-kok regelmatig in interviews en ook vlogde ze over de bouw voor Eigen Huis & Tuin. In de nieuwe Linda Loves vertelt Miljuschka over haar huis nu het eindelijk af is.

Riante boerderij

Het contrast met de vorige woning van Miljuschka kon bijna niet groter. De brunette woonde eerst letterlijk driehoog-achter, maar is nu de trotse eigenaar van een riante boerderij, die alleen al 680 vierkante meter telt. Dan hebben we het nog niet eens over de stal, het zwembad en de twintigduizend vierkante meter grond die bij het stulpje horen. “In de boerderij hebben we zes toiletten en twee zitkamers. Van de tweede is een bioscoop gemaakt, met loungebanken”, vertelt Miljuschka aan Linda Loves. 

Deadline uitgesteld

Inmiddels woont Miljuschka met enorm veel plezier in haar nieuwe superdeluxe optrekje. Toch konden zij en haar partner Philip veel later dan gepland verhuizen. De twee zouden namelijk eigenlijk al vanaf 1 maart 2019 intrek nemen in hun nieuwe boerderij, maar die deadline is negen maanden uitgesteld. In die tijd woonden Miljuschka en Philip overal en nergens. Ze sliepen bij vrienden, in hotels. “Op een gegeven moment word je daar knettergek van”, biecht de brunette op.

Twee keer zo duur

Dat de bouw negen maanden langer duurde dan gepland, gebeurde natuurlijk niet zomaar. De eerste aannemer met wie het stel in zee ging, maakte veel fouten. Uiteindelijk betaalden Miljuschka en Philip hem wel, maar nam hij de benen. Geld bleek sowieso een ding te zijn. Zo vielen offertes vaak nogal hoog uit. “Doordat Mil bekend is”, verklaart Philip. “Lieten we vrienden er ook een opvragen, bleek het voor ons twee keer zo duur.” Wie denkt het huis zomaar te kunnen betreden, heeft het overigens mis. “Dit huis is zo zwaarbeveiligd dat je er van z’n levensdagen niet in komt. Het is net een kluis. Mijn eigen Hof van Eden, waar ik buiten kan zijn zonder dat íemand me ziet”, aldus de presentatrice.

Goede match

Ondanks alle ellende en stress die de verbouwing met zich meebracht, is het Miljuschka wel duidelijk geworden dat Philip en zij een heel goede match zijn. “Als je in een verbouwingscrisis zit, weet je pas écht wat je aan elkaar hebt. We zijn samen goed in stress handelen, maar desondanks was dit een heftige, hoor”, besluit ze.

Lees ook: Olcay vindt steun bij Ruud na heftige draaidagen voor nieuwe serie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Anneke Janssen