Moeder zoekt via Facebook naar getuigen na mishandeling zoon

Ze is op zoek naar getuigen en/of tips

De 20-jarige zoon van Jacquelien Tielemans, Wessel, uit Helmond fietste zaterdagnacht naar huis toen drie jongens hem uit het niets in elkaar trapten. Wessel werd zwaar toegetakeld, terwijl de jongens hem sloegen, bleven ze om geld vragen. Aan de mishandeling hield de 20-jarige een herenschudding, kneuzingen en hechtingen over. Moeder Jacquelien deelt op Facebook dat zoiets nooit meer mag gebeuren en doet een oproep naar getuigen.

“Deze jongens moeten gepakt worden!”

Feestje

Wessel had er net een feestje opzitten, toen hij in zijn eentje naar huis fietste. Een (vermoedelijk zilvergrijze) Volkswagen reed hem op een gegeven moment van de weg af. Drie jongens stapten uit de auto en sloegen op Wessel in. “Ze wilden geld, maar dat had ik niet bij me”, vertelt Wessel aan Omroep Brabant. Wessel raakte vervolgens bewusteloos. Een voorbijganger vond de gehavende 20-jarige en bracht hem thuis.

Weet niks meer

Door de hersenschudding die Wessel opliep kan hij zich bijna niets meer herinneren. “Ik weet er weinig meer van. En dat komt niet door de alcohol, want die was gewoon schappelijk. Maar de klappen waren zo raak, dat ik er niet veel meer van weet. Dat vind ik heel jammer, want anders had ik meer informatie kunnen geven.”

Oproep getuigen

Moeder Jaqueline voelt zich boos en gefrustreerd. “Hij was gewoon kansloos. En als je dan als moeder ziet hoe hij thuiskomt, dan moet je wel even slikken.” De ouders van Wessel willen de daders vinden en plaatsen daarom onder andere een oproep naar getuigen en/of tips op Facebook (het bericht is onderaan het artikel te vinden, maar de beelden zijn heftig). Tevens willen ze de weg waar Wessel fietste toen hij gewond raakte, zelf ook nog eens fietsen om te kijken of er ergens een camera hangt. “Zodat we iets van een kenteken kunnen achterhalen. Misschien is er een bende of jongens actief dit dit doen. Dan willen we dat voor een volgend slachtoffer voorkomen.”

 

Bron: Omroep Brabant | Beeld: Pexels

Array