Alleenstaande moeder huurt al 10 jaar acteur in als ‘vader’ voor haar dochter

Verandering

Takashi komt sindsdien elke maand een paar keer langs. Zo gaan ze samen naar de bios of een dagje weg. Asako vertelt dat ze merkte dat haar dochters gedrag veranderde, nu ze haar ‘vader’ terug heeft in haar leven. “Na een tijdje werd Megumi een stuk vrolijker en spontaner. Ze vindt het fantastisch om te praten, ze is levendig en ze wilde zelfs terug naar school. Toen dacht ik: dit is het allemaal waard.” Het inhuren van een ‘vader’ is niet goedkoop. Elke keer als Asako hem inhuurt, kost dat haar 10.000 yen, wat neerkomt op zo’n 77 euro. Toch betaalt ze dit met alle liefde. Ook Takashi merkt dat Megumi opleeft en hij is het ermee eens dat ze gelukkiger is en zelfverzekerder.

Schuld

Takashi’s personage is erg close geworden met Megumi, die nu volwassen is. Hij is echt een deel van de familie geworden, toch voelt hij zich niet altijd goed bij de rol die hij nu al 10 jaar voor zijn rekening neemt. “Ik ben ook maar een mens, en natuurlijk zou het een een leugen zijn als ik er niets bij voelde als ik ‘ik hou van je’ tegen het kind zeg. Maar het is werk, ik moet het wel doen, daar moet ik mezelf wel aan blijven herinneren.”

Echte vader

Takashi is ervan overtuigd dat de echte vader van Megumi nooit zal opduiken, aangezien ze na de scheiding nooit meer wat van hem hoorde. Takashi is zich ervan bewust dat de leugen steeds groter wordt. “Als Megumi ooit zal trouwen, denkt haar man dat ik zijn schoonvader ben. Ook als ze kinderen zou krijgen, denken zij dat ik hun opa ben. Zo wordt de leugen steeds groter.” Ook Takashi heeft er weleens aan gedacht hoe het zou zijn als de waarheid aan het licht komt. “Er is een kans dat ze me bedankt voor wat ik heb gedaan, maar er is ook een kans dat ze helemaal kapot is.”

Gevoelens

Asako deelt ze dat haar dochter niet de enige is die gek is op Takashi. Zo heeft de single moeder al lang gevoelens voor Takashi. Toch realiseert ze zich goed dat ze verliefd is op een acteur en niet op iemand die echt bestaat. Ook wil Asaki voorlopig nog doorgaan met het inhuren van de ‘vader’, ondanks dat dat betekent dat ze dieper in een web van leugens belandt. “Ik weet dat mensen het stom vinden dat ik geld betaal en tegen mijn dochter lieg, maar ik was wanhopig. Ik weet dat wat ik doe drastisch is, maar ik wilde mijn dochter zo graag gelukkig zien.” Tevens maakt ze zich weleens zorgen hoe de impact op Megumi zou zijn als ze achter de waarheid komt, maar daar probeert ze niet te veel aan te denken.

Pagina 2/2

Bron: BBC | Beeld: Pixabay