Moeder in Steenrijk, Straatarm emotioneel door gift van rijk gezin

steenrijk-straatarm

Ze had deze grote gift niet zien aankomen

Gisteravond was het populaire programma Steenrijk, Straatarm weer op televisie te zien. Kijkers maakten kennis met Noëmi, een alleenstaande moeder die in Heerhugowaard woont. Ze heeft vier dochters: Hailey, Isabella, Noëlia en Romy. Met z’n vijven moeten ze rondkomen van 80 euro per week. Een van de oorzaken voor hun geldproblemen, is dat Noëmi benadeeld is in de toeslagenaffaire. In de aflevering krijgt Noëmi een groot cadeau van de rijke Henk Jan en Linda, wat voor ontroering bij kijkers zorgde.

Huis in het zonnige Spanje

Henk Jan en Linda wonen niet in Nederland, maar in Spanje. Daar hebben ze een grote villa in het zonnige Marbella. Nadat de woningruil tussen de twee families heeft plaatsgevonden, kijken Noëmi en haar dochters hun ogen uit in Spanje. Ze kunnen niet alleen genieten van de vele kamers en het zonnetje, maar ook van de twee zwembaden die bij het huis horen. Daarnaast krijgen ze 1800 euro om uit te geven, wat een groot contrast vormt met hun budget in Nederland. Dankzij de toeslagenaffaire heeft Noëmi vrijwel niets meer en is het telkens een struggle om haar gezin te onderhouden. De geldzorgen hebben bovendien voor een relatiebreuk gezorgd, waardoor ze in haar eentje de zorg voor haar vier dochters draagt.

Afwassen in de badkamer

In tegenstelling tot Noëmi en haar gezin gaan Henk Jan en Linda er flink op achteruit. Zij moeten een week lang leven van 80 euro en ruilen hun villa in voor het bescheiden huisje in Heerhugowaard. Het valt hen meteen op dat de keuken in dat huis niet af is. Ook ontbreekt stromend water, waardoor Noëmi en haar vier dochters de afwas altijd in de badkamer doen. Voor het afmaken van de keuken is immers geen budget. Henk Jan en Linda besluiten meteen dat daar verandering in moet komen en geven Noëmi en haar gezin een nieuwe keuken cadeau.

Erg emotioneel

Na een week elkaars leven te hebben geleid, keren beide gezinnen terug naar huis. Noëmi is erg geëmotioneerd als ze de nieuwe keuken ziet. “Dat had ik niet verwacht. Wat een prachtmensen zeg. Ze hebben zoveel stress van me afgenomen”, zegt ze. Noëmi is niet de enige die door de actie geraakt werd. Op Twitter deelden veel kijkers hun emoties. ‘Ooooooooh superlief dat hij een keuken gaat laten plaatsen!’, was een van de vele positieve reacties. Het programma Steenrijk, Straatarm is elke woensdag te zien om 20.30 op SBS6.

 

Lees ook: Moeder Sharon emotioneel na luxe week in Steenrijk, Straatarm

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Screenshot aflevering Steenrijk, Straatarm