DEZE moeder is woedend op wat deze douane bij haar zoontje deed: “We werden zonder respect behandeld”

“Ik weet niet wat ik heb gedaan, mama”

Moeder Jennifer Williamson is woedend op de douanier die haar zoon fouilleerde toen zij en haar zoontje van dertien vertrokken vanaf het Amerikaanse vliegveld Fort Worth in Dallas: “We werden zonder respect behandeld, alsof we criminelen waren.”

Jennifer en haar zoon werden gefouilleerd omdat er een laptop in een tas zat zonder dat dit door moeder of zoon was gemeld. Jennifer had de douane gevraagd haar zoon niet te fouilleren omdat deze hypergevoelig is; dit betekent dat teveel prikkels verschrikkelijk aan kunnen voelen voor de jongen. Toch weigerde de douanier dit verzoek, waarna hij haar zoon ook nog eens extra lang controleerde.

Jennifer is hier zo woest over dat ze het filmpje op Facebook plaatste. Door de aandoening van haar zoon is het voor hem allemaal lastig te begrijpen: “Enkele uren na de fouilleeractie zegt hij nog steeds ‘ik weet niet wat ik heb gedaan. Wat heb ik gedaan?’ We werden zonder respect behandeld, alsof we criminelen waren.” Door de extra lange controle mistten moeder en zoon het vliegtuig.