Deze moeder is woest op Instagram nadat de site een foto van haar zieke zoontje verwijderde

De foto met haar zoontje zou niet gepast zijn

Moeder en blogger Charlie Beswick plaatste laatst een foto van haarzelf met haar zieke zoontje Harry (12) op Instagram. Het was een heel lieve foto, waarop ze hem een dikke knuffel gaf, maar volgens Instagram was de foto ‘niet gepast’ en heeft het sociale platform daarom besloten het kiekje te verwijderen. 

Charlie is erg geschrokken van de reactie van Instagram.

Prothese
Charlies zoontje lijdt aan het Goldenhar-syndroom, waardoor hij er anders uitziet dan andere kinderen. Hij heeft een afwijkend gezicht en hij mist een oog. Normaal heeft hij een prothese waardoor hij wel een oog lijkt te hebben. Die prothese was het 12-jarige jongetje vergeten in te doen toen de foto genomen werd. Juist daarom was de foto in strijd met de richtlijnen van Instagram, zo kreeg Charlie te horen.

Schaam je
De moeder heeft de foto nu opnieuw geplaatst, omdat hij volgens haar gewoon op Instagram moet kunnen staan. “Dit is zijn gezicht. Als je het vervelend vindt om naar te kijken, scroll je maar gewoon verder! Schaam je!”, schrijft ze erbij. Ze zegt geschrokken te zijn door de vreselijke reacties de ze krijgt. Ze noemen haar zoontje een freak en een alien. Als ze dit soort reacties ziet probeert ze die altijd snel te verwijderen. Gelukkig zijn er voor één nare reactie ook twee tot driehonderd lieve reacties.

Twitter
Charlie denkt dat Instagram de foto niet eens bekeken heeft en dat het sociale platform klakkeloos op delete drukten. Om in protest te gaan tegen de actie van Instagram heeft ze de foto nogmaals geplaatst en een reactie op Twitter gezet. Ze vertelt dat mensen het kunnen retweeten om haar te steunen. Dit is inmiddels ruim 100.000 keer gebeurd.

Wat vind jij van de foto?

 

Wil je dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Instagram