Moeder verbijsterd over reacties omstanders toen zoon voor de trein sprong

De moeder snapt niet waarom ze zo reageerden

Een hele trieste gebeurtenis vorige maand. Een jongen uit Helmond sprong voor een trein om een einde te maken aan zijn leven. Dit is de nachtmerrie van iedere ouder en dit zou iedereen bespaard moeten blijven. Toch gebeurt het dikwijls en hoe de omstanders in dit geval reageerden was werkelijk bespottelijk.

De moeder begrijpt niet waarom ze zo hebben kunnen doen.

Filmen

De omstanders zagen de jongen voor de trein springen en in plaats van te helpen, pakten ze hun telefoon en begonnen ze foto’s te maken en te filmen. “Onze zoon is voor de trein gesprongen. Ik heb gehoord dat er omstanders waren die foto’s hebben gemaakt daarvan en daarna”, zo schrijft de moeder. “Onverwerkbaar en onvoorstelbaar, intriest en zeer pijnlijk, dat vreemde mensen foto’s hebben van mijn kind, op dat moment en in die toestand.”

Wetgeving

Steeds meer mensen filmen en fotograferen ongelukken. Het gebeurt heel vaak dat er een file ontstaat op de andere weghelft dan waar het ongeluk gebeurd is. Dit noemen ze dan een ‘kijkersfile’. Toch is die vorm van filmen en fotograferen wél strafbaar en dit nog niet. CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg vindt dat er snel regelgeving moet komen om dit soort vreselijke dingen voortaan te voorkomen.

Heb je zelf hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 en 113.nl

Lees ook: Dochter van Koos Alberts geeft update: “Papa is in goede handen”

Bron: AD | Beeld: Beeldbank NS