Kijkers vol lof over alleenstaande moeders in Steenrijk, straatarm


Kijkers zijn dol op de twee moeders uit Steenrijk, straatarm

Gisteravond keken weer veel mensen naar Steenrijk, straatarm op SBS 6. Deze aflevering draaide om de twee alleenstaande moeders Jaimie en Sascha. Jaimie is moeder van London en leidt een luxe leven dankzij haar eigen schoenenmerk. Sascha is moeder van Lara en Luuk. Zij moeten met zijn drieën leven van een weekbudget van 75 euro.

De kijker is dol op de twee moeders uit Steenrijk, straatarm.

Jamie

Twee alleenstaande moeders ruilen in deze aflevering van huis. Jaimie is moeder van London (6). Zij wonen samen net over de grens met België, waar een Italiaanse au pair hen helpt in de huishouding en voor London zorgt. Dat de twee nu een luxe leven leiden, betekent niet dat het altijd zo is geweest. Jamie is slachtoffer van een gewelddadige relatie met haar ex Dean Saunders. Ze vluchtte naar onderduikadressen en Blijf van m’n Lijf-huizen, samen met zoontje London. Toen ze weer op eigen benen stond, zette ze haar eigen schoenenlabel op, dat haar bepaald geen windeieren legde.

Sascha

Sascha, aan de andere kant, raakte alles kwijt door de scheiding met haar ex-man. Hij runde een café waar Sascha ook werkte. Door de scheiding verloor ze haar huis en haar inkomen. Als alleenstaande moeder moet ze zich met 75 euro per week redden, en dat met twee kinderen. Ook al werkt Sascha, ze heeft het door haar situatie niet breed.

Ruil

Tijdens de uitzending van Steenrijk, straatarm ruilen de twee dames van huis. Het luxe leven van Jamie en London is een verademing voor Sascha. Ze verblijft met haar kinderen, Lara en Luuk, in een hotel en gaat lekker shoppen met Lana. In het hotel bestellen ze roomservice. Normaal gesproken eten ze thuis makkelijke en goedkope maaltijden, maar nu bestellen de drie voor 110 euro aan roomservice. Daar staat Sascha wel even verbluft bij stil: “Mij weekbudget is 75 euro en ik heb nu gewoon zomaar even voor 110 euro aan eten besteld.”

Budget

Aan de andere kant doet Jamie zuinigjes aan. Ze warmt de spaghetti op die Sascha in de koelkast heeft achtergelaten en roomt 25 euro van het huishoudgeld af. Sascha leeft er immers met drie mensen van, terwijl Jamie en London maar met zijn tweetjes zijn. De kijkers zijn lyrisch over de positieve instelling van Sascha en hoe leuk ze haar huis met een klein budget heeft ingericht. Ook staan ze versteld van de nuchtere Jamie en hoe knap het is dat zij is opgekrabbeld na een moeilijke situatie.

 

Lees ook: Waylon spreekt openhartig over zijn zestienjarige zoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: Videostill