Dít moet je nooit meer doen als je uit eten gaat

Wij dachten eerst ook dat het geen kwaad kon

Waarom gaan we precies uit eten? Uiteraard omdat we lekker willen eten, maar óók omdat het gezellig is. Toch? Als jij het leuk wilt hebben met je tafelgasten, is er echt een ding wat je niet meer moet doen en dat is je telefoon op tafel leggen.

Het verpest de sfeer onbewust.

Appen aan tafel

Niets is vervelender dan dineren met iemand die alleen maar appjes aan het beantwoorden is en mailtjes checkt. Je zou haast denken dat diegene zich verveelt als hij of zij z’n telefoon op tafel heeft liggen, maar volgens de Universiteit van Britisch Columbia is dit niet het geval. Je bent op zo’n moment simpelweg sneller geneigd om je telefoon erbij te pakken en dat bevordert de sfeer tijdens een etentje natuurlijk niet.

Verveling

Ryan Dwayer, een van de onderzoekers, stelt dat het de sfeer niet ten goede komt als je je telefoon gebruikt tijdens een etentje. “We genieten minder van de tijd die we met vrienden en familie doorbrengen als we onze telefoons gebruiken.” Maar dat was niet het enige waar de onderzoeker achterkwam. “Verrassend was dat mensen zich méér verveelden als hun mobiel op tafel lag tijdens een etentje. We hadden verwacht dat de telefoon juist voor extra vermaak zou zorgen.”

Onderzoek

Aan het onderzoek namen 300 mensen deel die uit eten gingen. Aan de ene helft van de mensen werd gevraagd hun telefoon niet te gebruiken en de andere mensen kregen geen instructie. Aan het eind van het etentje bleek dat mensen die hun telefoon in hun tas lieten een veel leukere avond hadden. Voortaan leggen wij dus ook zeker onze telefoon niet meer op tafel!

Lees ook: Dit gebeurt er dus wanneer je je telefoon tijdens het vliegen niet op vliegtuigmodus zet

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Science direct | Beeld: Pixabay