Mogelijk evenementenverbod tot 1 september

België en Duitsland hakten die knoop al door

Veel festivalgangers en liefhebbers van grote evenementen hoopten dat de festiviteiten na 1 juni toch nog door zouden gaan. Het lijkt er echter op dat dat feest niet doorgaat. Het kabinet overweegt om een evenementenverbod tot 1 september in te stellen. 

Duidelijkheid festivals

MOJO drong er eerder al op aan dat het kabinet een knoop moet doorhakken over of festivals en grote evenementen na 1 juni wel door kunnen gaan. “Ik denk dat de branche er heel veel baat bij heeft als er gewoon snel duidelijkheid komt over een langere periode dan 1 juni. Iedereen zit daar nu met smart op te wachten. Zolang wij geen duidelijkheid hebben moeten we noodgedwongen doorgaan met de voorbereidingen”, zo deelde managing director Ruben Brouwer met Spitsuur. Als het evenementenverbod tot 1 september ingaat, kan een festival als Lowlands niet doorgaan.

Duitsland en België houden geen grote evenementen tot 1 september

Onze buurlanden hakten de knoop betreft het organiseren van grote evenementen al eerder door. Zo maakte de Belgische premier Sophie Wilmès woensdag 15 april bekend dat er tot 31 augustus geen massa-evenementen mogen plaatsvinden. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel kwam woensdag met slecht nieuws. Na een overleg deelde ze mede dat er ook in Duitsland geen grote evenementen georganiseerd mogen worden tot 1 september.

Dinsdag 21 april afwachten

Aankomende dinsdag hoopt de ministersploeg een besluit te nemen over het versoepelen van sommige maatregelen. Uit stukken, die de politieke redactie van RTL Nieuws mocht inzien, blijkt dat er bij de versoepeling met name wordt gekeken naar de kinderopvang, basisonderwijs en de naschoolse opvang. Daarnaast wordt overwogen om sportorganistaties voor jongeren open te stellen. Naar verwachting komt er 21 april ook meer duidelijkheid het evenementenverbod.

Lees ook: Jan Smit spreekt voor het eerst openhartig over burn-out

Bron: RTL Nieuws, FestivalFans | Beeld: Pixabay