Monique over hoe ze André destijds vergaf: ‘Ik voelde van alles in mijn hart en tegelijkertijd dacht ik: je neemt hem toch niet terug?’

Monique Westenberg en André Hazes

Monique spreekt vrijuit over hoe ze zich voelde tijdens de relatie van André en Bridget

De 42-jarige Monique Westenberg verwierf faam als ‘de vriendin van’, maar bewees ook haar eigen persoon te zijn. Ze schreef een kinderboek, startte een nieuwe kinderkledinglijn en hield haar rug recht tijdens haar tijdelijke breuk met André Hazes. Maar makkelijk was dat niet. 

Weer samen

In een interview met Beau Monde spreekt Monique openhartig over haar relatie met André. Natuurlijk wilde ze destijds dolgraag weer herenigd worden met haar grote liefde, maar ze wist dat ze hun relatie niet konden oppakken waar die geëindigd was. “Op het moment dat we weer bij elkaar kwamen, luisterde ik naar mijn hart, maar ik dacht wel: er moet iets veranderen, anders komt het nooit goed: met onze relatie, maar ook niet met hemzelf.”

Naar Curaçao

Vlak voordat Monique en André weer bij elkaar kwamen, was de zanger op Curaçao. Monique en André wilden beiden dat hun zoontje tijd met zijn papa kon spenderen en daarom vloog Monique met Dré junior naar het eiland. “André kwam kleine André halen op het strand; hij kwam aangelopen en er sloeg in één keer een vonk over. Ik schrok heel erg en dacht: wat is dit? Hij gaf me een kus op mijn mond, waarvan ik ook schrok. Later legde hij uit: ‘Ik kwam aangelopen en ik voelde een vonk.’ Dat hadden we dus allebei.”

Veel gepraat en wikken en wegen

Na de kus op het strand kwamen meteen de gesprekken tussen de twee. “Allebei huilen, hij had spijt, en hij heeft ook veel met mijn vader gepraat.” Toch zat Monique nog wel eventjes in een tweestrijd. Moest ze hem wel terugnemen? “Ik dacht: wat ga ik doen na alles wat er gebeurd en voorgevallen is? Ik was eigenlijk op Curaçao om rust te krijgen en het af te sluiten. En nu gebeurde dit. Ik voelde van alles in mijn hart en tegelijkertijd had ik een ego dat zei: ‘Ben je niet goed bij je hoofd, je gaat hem toch niet terugnemen?”

Boos

Op social media liet Monique zich destijds niet uit over de relatie van André en Bridget. Monique hield zich waardig en haalde niet lelijk uit. Al was dat niet zonder enige moeite. “Tuurlijk was het niet makkelijk, ik wilde lappen tekst sturen, maar dacht: wat gaat het me brengen, krijg ik de reactie die ik wil? Nee. Als hij langskwam voor kleine André vroeg ik vriendelijk of hij ook een kopje thee wilde, terwijl ik het liefst die thee in zijn gezicht had gesmeten.”

Geen blijvertje

Monique vermoedde al dat de relatie met Bridget geen stand zou houden en hield zich daarom stil over de relatie tussen de twee. “Ik wist dat zij geen blijvertje was en dat hij straks weer voor de deur zou staan. Dan pas zou ik hem vertellen wat dit met mij had gedaan: eerder zou dat niet tot hem doordringen. Nu zegt hij zelf ook: ‘Hoe kon ik?'”

Tweede kindje

Sinds een aantal maanden zijn Monique en André weer bij elkaar. De twee hebben het zelfs over een tweede kindje. Wil je meer lezen over de eventuele gezinsuitbreiding en hoe Monique en André hun relatie opnieuw opbouwden? Je leest het in de Beau Monde die nu in de winkel ligt.

Lees ook: Monique Westenberg gooit carrière over een andere boeg

Bron: Beau Monde | Beeld: BSR Agency, Daniel Kroll