Monique Smit op Instagram openhartig over miskraam

monique miskraam

De zangeres en presentatrice wil hiermee andere vrouwen helpen met het verwerken van hun verdriet

Monique Smit heeft in haar Instagramstory een emotioneel verhaal over haar miskraam geplaatst. Ze vindt dat het onderwerp geen taboe moet zijn en wil andere vrouwen in eenzelfde soort situatie een steuntje in de rug geven. 

Taboe

“Waar ik aan denk…”, begint Monique haar verhaal. “Vandaag, precies twee jaar geleden, kreeg ik een miskraam. Ik herinner me alles nog, datum, tijd, plaats en vooral het lege gevoel. Je vraagt je misschien af waarom ik dit nu typ… Nou, gewoon omdat ik vind dat het absoluut geen taboe moet zijn om daar open over te praten. Voor alle vrouwen die het nu misschien hebben, een dikke knuffel voor jullie allemaal.”

Vragen

Vervolgens blikt ze terug op de miskraam en de vragen die nog steeds door haar hoofd spoken. “En hoelang of kort je ook zwanger was, sommige vragen blijven altijd rondhangen in je hoofd. Waarom mocht je niet geboren worden? Wat was er mis met je? Was je weer zo’n heerlijk mannetje of toch misschien een meisje? We zullen het nooit weten.”

Twee fantastische zoons

“Ik heb het geluk dat ik nu mijn handen mag dichtknijpen met twee fantastische zoons, waar ik ontzettend van geniet”, sluit Monique het heftige en emotionele bericht over de miskraam af. “Maar ik weet ook dat dit helaas niet voor iedereen geldt.”

Lees ook: Beste Zangers brengt ode aan emotionele Miss Montreal

Bron: Instagram Monique Smit | Beeld: Brunopress – credit: Patrick van Emst