Monique Westenberg werkt aan kinderboek over overleden hond


Het kinderboek gaat over het verlies van haar hond Dunya

Monique Westenberg heeft gisteren op haar Instagram gedeeld dat ze op dit moment werkt aan een kinderboek dat gaat over het verlies van haar hond Dunya. Naar verwachting komt het kinderboek begin volgend jaar uit. Met dit boek voor jonge kinderen wil Monique uitleggen wat er gebeurt als een huisdier komt te overlijden. 

Het kinderboek helpt hiermee ook de ouders om hun kind duidelijk te maken dat een huisdier overleden is.

Monique op Instagram

Op Instagram vertelt Monique uitgebreid waarom ze is begonnen met het schrijven van dit kinderboek. “Eindelijk kan ik vertellen dat ik bezig ben een kinderboekje te maken over mijn allerliefste hondenziel Dunya”, schrijft de vriendin van André gisteravond op Instagram. “Ik heb nog steeds onbeschrijflijk veel verdriet om haar verlies en wilde daar iets mee. Verwerken door te delen. Ons verhaal, ons leven saampjes op papier met mooie tekeningen erbij.”

Uitleg aan kinderen

Kinderen kunnen aan de hand van dit boekje beter begrijpen wat er met een huisdier gebeurt als het dier komt te overlijden. “Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij/zij naar de hemel is? Maar ook, hoe breng je over dat een hond familie is en je daar goed voor moet zijn?”

Hond Dunya

Afgelopen mei moest Monique met pijn in haar hart afscheid nemen van haar geliefde hond Dunya. Ze had deze hond al 14,5 jaar in haar leven. Haar trouwe viervoeter kampte met spieruitval en had een tumor in haar hoofd. Nog steeds heeft ze veel verdriet van dit grote verlies. “Dunya was mijn meisje, mijn wereld en zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes.” Met een vriendin heeft Monique de afgelopen weken een begin gemaakt met het schrijven voor het nieuwe kinderboek. Het boek komt begin volgend jaar uit en de opbrengst gaat naar een goed doel voor dieren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

EINDELIJK kan ik vertellen dat ik bezig ben een kinderboekje te maken over mijn aller liefste hondenziel Dunya! Ik heb nog steeds onbeschrijflijk veel verdriet om haar verlies en wilde daar iets mee. Verwerken door te delen. Ons verhaal, ons leven saampjes op papier met mooie tekeningen erbij. Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij/zij naar de hemel is? Maar ook, hoe breng je over dat een hond familie is en je daar goed voor moet zijn? Samen met mijn vriendin Bianca, die schrijfster is, animatie studio Anikey en uitgeverij MOON, probeer ik dit over te brengen in een boekje. De afgelopen weken zijn we daar al mee bezig geweest en de aankomende maanden kan ik jullie mee laten kijken waar we nu staan. Begin van het nieuwe jaar hoop ik het uit te brengen en zal een gedeelte van de opbrengst doneren aan een goed doel voor dieren. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik zo veel volgers heb, want mede daardoor krijg ik deze kans en dit betekend voor mij meer dan ik jullie kan omschrijven! Dunya was mijn meisje, mijn wereld en zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes ????

Een bericht gedeeld door ??????? ????? (@moniquenoell) op

Lees ook: Noortje Herlaar en Barry Atsma zijn de trotse ouders geworden van een meisje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD, Instagram | Beeld: videostill, YouTube