Vakantiegangers opgelet: morgen al flinke herfstvakantiefiles verwacht

Houd rekening met drukte als je morgen op vakantie gaat!

De herfstvakantie zorgt de komende twee vrijdagen voor flink wat drukte in de avondspits, zo verwacht de ANWB. Morgen begint de vakantie voor de scholen in regio Zuid. De scholen in Noord en Midden sluiten een week later hun deuren, op vrijdag 18 oktober. Ga je morgen op vakantie? Houd dan rekening met files later op de dag.

De ANWB verwacht de aankomende twee vrijdagen flinke drukte op de weg.

Herfstvakantie

De beginnende herfstvakantie voor de regio Zuid zorgt morgen al voor een hoop files op de weg. Met name de avondspits zal drukker worden dan normaal. Ook als je volgende week vrijdag op vakantie gaat, moet je rekening houden met extra drukte op de weg. Op die dag starten de vakanties voor de regio’s Midden en Noord.

Files

De files beginnen morgen naar verwachting al rond 13.00 uur. De ANWB schat in dat mensen rond die tijd al op weg gaan naar hun vakantiebestemming. Vooral rond Utrecht en Arnhem zal het druk worden. Na 19.00 uur zijn de meeste files wel voorbij. De drukte op de weg zal overigens donderdagavond al beginnen. Dat geldt ook voor de donderdagavond de week erop.

Lees ook: Met de auto naar Schiphol? Dit moet je weten over het parkeren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: AD | Beeld: Videostill