Glad op de weg: morgen valt tot wel 5 centimeter sneeuw


Pas op voor gladheid door de sneeuw

De temperatuur daalde eindelijk onder het nulpunt dit weekend. Ook overdag gaf de thermometer niet meer dan één graden boven nul aan. Gelukkig bleef het zonnig en droog, maar desondanks waren de wegen plaatselijk al glad. Morgen zullen de wegen nóg gladder worden, want het zal plaatselijk flink gaan sneeuwen. Dat is goed nieuws voor sneeuwliefhebbers, maar voor automobilisten kan het een probleem opleveren.

Het wordt eindelijk winter.

Sneeuw

Dinsdag 22 januari zal er zeker sneeuw vallen, zegt Arjan Willemse van Buienradar. De wind komt vanuit het westen, waardoor de sneeuwbui daar begint en langzaam naar het oosten trekt. In het oosten zal de sneeuwval het hevigst zijn, daar kan lokaal vijf centimeter sneeuw vallen. In de westelijke en noordelijke provincies zal de sneeuwval niet meer dan twee centimeter zijn.

Glad

Door de vrieskou van afgelopen weekend blijft de sneeuw liggen, waardoor het op de weg erg glad kan worden. Door de koude grond verandert enige neerslag gelijk in ijzel. Automobilisten moeten rekening houden met een grotere ochtendspits met flinke vertragingen. Ook in de avondspits zullen er nog vertragingen zijn door gladheid.

Verkeer

Automobilisten moeten oppassen voor gladheid. Ook verwacht NS dat er vertragingen en uitvallen zullen optreden, daarom zullen treinen naar alle waarschijnlijkheid volgens een aangepaste dienstregeling rijden. Ook raadt de KLM klanten aan om hun vluchttijden goed in de gaten te houden, want door de sneeuwval kunnen er vluchten uitvallen.

Winter

Schaatsen zit er voorlopig nog niet in, daar is het niet koud genoeg voor. Aan het eind van de week gaan de temperaturen alweer een beetje omhoog.

Lees ook: Last van stress? 12 natuurlijke manieren om er vanaf te komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL | Beeld: Pxhere