Triest nieuws: ‘Mr. Lingo’ François Boulangé overleden

francois boulange

De presentator stond meer dan 2.000 afleveringen voor de camera’s

Ontzettend treurig nieuws: François Boulangé, de voormalig presentator van het populaire programma Lingo, is vandaag overleden aan de gevolgen van kanker.

‘Mr. Lingo’

Wanneer je terugdenkt aan Lingo, dan denk je sowieso ook aan François Boulangé. De excentrieke presentator heeft maar liefst acht jaar lang dienstgedaan als host van het populaire spelprogramma – van 1992 tot 2000. Vandaag werd helaas bekend dat de vrolijke presentator is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij worstelde al enkele maanden met de ziekte.

Lingo op pauze

Sinds 2019 is Lingo weer terug op de buis, en daar was Boulangé destijds ontzettend enthousiast over. “Lingo blijft een supersterk spelletje. Ik denk dat het wel weer goed is. Lingo blijft toch tijdloos, het is in 1988 of zo begonnen, kun je nagaan hoe lang het er al is.” Voor Boulangé de presentatie op zich nam, stond Robert ten Brink op zijn plek. Boulangé zou in 2000 uiteindelijk ophouden met de presentatie, nadat het programma van de VARA naar de TROS verhuisde. Hierna nam Nance het stokje van hem over.

Latere jaren

Boulangé was in recente jaren niet veel meer op tv te zien. In 2016 nam hij nog deel aan De Slimste Mens, waar hij uiteindelijk een vierde plek wist te veroveren. Ook liet de presentator zich af en toe nog zien in verschillende talkshows. Naast zijn werk voor de camera’s was Boulangé bovendien ook veel actief achter de schermen. Zo produceerde hij met zijn bedrijf Boldface Produkties BV. verschillende programma’s voor zowel tv als internet. François Boulangé is 67 jaar geworden.

Lees ook:  Jan Dulles staat stil bij geboortedag overleden dochtertje Donna

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Beeld en Geluid Wiki, Rene Koenders / CC-BY-SA-3.0

Array