Man in Tilburg gooit muizengif in kinderzwembadje van de buren

kinderzwembadje

Hij zou zich hebben geërgerd aan het geluid van de kinderen in het kinderzwembadje

Een man uit Tilburg wordt ervan verdacht muizengif in het kinderzwembadje van zijn buren te hebben gegooid omdat hij zich ergerde aan het geluid van de spelende kinderen. Dit maakte het politieteam Leijdal gisteravond op Facebook bekend. 

De man uit Tilburg wordt aangeklaagd voor poging tot zware mishandeling.

Muizengif

De man uit Reeshof in Tilburg ergerde zich naar verluidt aan het geluid van de spelende kinderen in het kinderbadje en gooide daarop muizengif in het badje van de kinderen. De man is de ochtend daarop door een wijkagent in zijn woning aangehouden. De politie laat weten dat hij met een dagvaarding weg is gestuurd en dat hij zich later voor een rechter zal moeten verantwoorden. Justitie geeft aan de man te dagvaarden voor poging tot zware mishandeling en vernieling. “De man wordt verdacht van het strooien van muizengif in de tuin van zijn buren. Hierdoor ontstond gevaar voor jonge kinderen en dieren,” licht het openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant toe.

Gevaarlijk

Als een mens per ongeluk ratten- of muizengif binnenkrijgt kan dit erg gevaarlijk zijn. Rattengif is dan wel bedoeld om ratten dood te maken, maar kan ook bij mensen veel schade aanrichten. Niet alle soorten rattengif zijn even gevaarlijk: alleen met gif dat de stof strychnine bevat is het oppassen geblazen. Vergiftiging door rattengif dat op antistolling werkt kan leiden tot kleine bloedingen in de vingers of tenen, neusbloedingen, bloed ophoesten, misselijkheid en overgeven. Gif met de stof strychnine kan veel ernstigere klachten geven: zo kunnen er spierkrampen, misselijkheid, braken, bewustzijnsverlies, pijn, ademhalingsproblemen, epileptische aanvallen, donkere urine, onrust en angst veroorzaken.

Lees ook: Brits koningshuis in crisisberaad na uitspraken van de vader van Meghan Markle

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LINDAnieuws | Beeld: New Inflatable Pool Backyard August 13, 20103, door Steven Depelo onder de licentie CC BY 2.0

Array