Komende nacht honderd vallende sterren per uur

vallende sterren
Met een beetje geluk kunnen we veel vallende sterren zien

De komende nacht kunnen we met een beetje helder weer een hele hoop vallende sterren zien. Op het hoogtepunt, morgenochtend om 6.00 uur, kunnen er zo’n 80 tot 100 meteoren per uur door de hemel scheren.

Ga jij klaarzitten?

Sterrenregen

Een sterrenregen als deze kun je slechts twee keer per jaar zien, één keer in de zomer en één keer in de winter. Afgelopen augustus kwam de meteorenzwerm Perseïden voorbij geraasd, vannacht zien we de Geminiden. Zo rond 6.00 uur in de ochtend op 14 december zul je de meeste vallende sterren kunnen zien, namelijk zo’n 80 tot 100 per uur. Kijk dan richting het oosten om ze te spotten.

Zicht

Leuk, zo’n sterrenregen, maar is er ook een beetje goed zicht? Volgens weerman Dennis Wilt van Buienradar is er kans op wolkenvelden. Hij zegt dat het lastig is om te voorspellen, dus het wordt nog spannend of we iets van de meteorenzwerm gaan zien. Volgens Wilt kunnen mensen in het midden en het zuiden van het land de meteoren het beste zien. Er hangt wellicht wat bewolking, maar daar zitten wel gaten tussen. Wilt geeft nog één advies mee: “Pak jezelf dik in, want het is koud.”

Lees ook: Stint mag voorlopig niet meer terug de weg op

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels