Komende nachten grote kans op het zien van vallende sterren

vallende sterren
Ga jij de komende nachten op zoek naar de vallende sterren?

De komende nachten neemt de kans op het zien van vallende sterren toe. Naar alle waarschijnlijkheid is het ook onbewolkt ’s nachts, waardoor de vallende sterren goed te zien zullen zijn, zo meldt Weerplaza. Ben jij een echte nachtbraker? Dan is het zeker aan te raden om de prachtige sterrenregen de komende nachten te bewonderen.

In de nachten van donderdag tot en met zondag zullen de vallende sterren het beste te zien zijn.

Vallende sterren

De sterrenregen is afkomstig van twee meteorenzwermen, namelijk: Aurigiden en Leoniden. Deze zijn vernoemd naar het sterrenbeeld waar de meteoren uit afkomstig lijken te zijn. In de nacht van donderdag op vrijdag is met name de zwerm Aurigiden goed te zien. Tijdens de piek ‘vallen’ er dan gemiddeld zeven sterren per uur. Voor de andere zwerm, Leoniden, kun je het beste in de nacht van zaterdag op zondag naar de hemel staren. Omdat de meteorenzwermen tegelijk actief zijn, ligt het aantal vallende sterren per uur zo hoog, zo vertelt Weerplaza. “Het aantal meteoren per uur loopt op van circa 25 per uur naar ongeveer 34 per uur in de nacht van zaterdag naar zondag.”

Tijdstip

Nu je weet op welke nachten je het beste naar buiten kan kijken, is het ook handig om te weten hoe laat de sterrenregens het beste te zien zijn. Dit tijdstip is namelijk op het moment dat de maan onder is en op een onbewolkt moment. De experts vertellen dat het daarom het beste is om in de nachten van donderdag tot en met zondag tussen 4:00 en 6:00 naar de sterren te kijken. Een meteoor of een vallende ster is een zogenaamde lichtstreep aan de hemel die te zien is als kometen of ander puin in de ruimte verbrandt in de dampkring.

Lees ook: De winter is in aantocht: weken van opvallende kou en sneeuw voorspeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Pxhere