Vader van nagellakheld Tijn doet bij RTL Late Night zijn verhaal: “Ik sliep 16 uur per dag”

‘Tijn heeft een diepe indruk op me gemaakt’

Het is inmiddels precies een jaar geleden dat nagellakheld Tijn geschiedenis schreef met zijn nagellakactie, waar hij 2,6 miljoen euro mee ophaalde. Zijn actie werd opgepikt door heel bekend en onbekend Nederland en de kleine jongen, die leed aan een ongeneeslijke ziekte, werd het symbool voor hoop en verbintenis.

‘Eeuwig mooi verhaal’
Tijn is inmiddels helaas overleden maar zeker niet vergeten, zoals Miss Montreal in het nummer dat ze voor de jongen schreef zong: “Je bent een eeuwig mooi verhaal.” De vader van Tijn, Gerrit, wil nu de goede zaak van zijn zoontje voortzetten en opende een glazen nagellakstudio in Breda voor Serious Request. Aan tafel bij Humberto vertelt hij over de periode na het overlijden van Tijn.

Moeilijke periode
“We hebben een moeilijke periode gehad met veel ups en downs. Ik had het er heel moeilijk mee. Jolanda (zijn vrouw, red.) die was, dat klinkt heel gek, een beetje opgelucht. Die had de meeste zorgtaken en dat was op het laatst echt heel triest. Voor haar was er na het overlijden van Tijn ook een moment van opluchting: we hoefden ons geen zorgen meer te maken, we hebben geen angsten meer.” De beleving van Tijn zijn vader was echter anders: “Ik had veel meer het gemis van Tijn, van zijn humor, van zijn gekke streken. Ik kreeg een heel ander dag- en nachtritme: ik sliep zestien uur op een dag en ik was acht uur wakker. Dat heeft een hele tijd geduurd.”

Het normale leven
Tijn kwam in de zomervakantie op 7 juli te overlijden. Hij werd begraven op 14 juli, zijn verjaardag. In september moest het gezin het ‘normale’ leven weer op zien te pakken: de moeder van Tijn moest weer aan het werk en zijn broertje moest weer naar school: “Normaal gingen ze altijd met z’n tweeën, maar nu moest hij in een keer alleen. Dat was gek.” De nagellakactie van zijn zoon heeft diepe indruk gemaakt op Gerrit: “Ik vind het zo bijzonder wat hij gedaan heeft.”

Nagellakstudio
Om de nagedachtenis aan zijn zoon en zijn goede werk in stand te houden, heeft de vader van Tijn op de Grote Markt in Breda een glazen nagellakstudio neergezet om geld op te halen voor Serious Request 2017: “Er is maar één plek waar we terug konden keren en waar we de cirkel rond konden maken. Dat is Breda. We gaan het op dezelfde manier doen zoals Tijn het vorig jaar deed.” Wij kunnen alleen maar heel veel respect hebben voor dit gezin!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Late Night | Beeld: videostill