Najib Amhali openhartig over eigen verslavingen in Dream School

Najib Amhali

De cabaretier maakt veel los met zijn verhaal

Najib Amhali is dinsdagavond te zien in het programma Dream School. Daarin vertelt de 51-jarige cabaretier openhartig over zijn verslavingen. Zijn verhaal heeft niet alleen bij de jongeren, maar ook bij de mensen achter de schermen veel losgemaakt. Dat vertelt Najib voor de camera van RTL Boulevard

Dream School

In het programma Dream School gaan jonge schoolverlaters met zichzelf aan de slag. Dat doen zij onder leiding van Luca Rijker en rector Eric van ’t Zelfde. Ieder seizoen komen er ook inspirerende docenten langs, om les te geven aan de jongeren. Dit zijn zowel bekende als minder bekende Nederlanders, die hun eigen ervaringen delen. Eerder was bijvoorbeeld Olcay Gulsen al eens te gast, en vanavond komt Najib Amhali dus langs.

Taboe

In gesprek met RTL Boulevard zegt Najib dat hij het programma zelf graag kijkt. “Ik zie ook wat voor effect het heeft op die jongeren die meedoen, vooral als er iemand komt waar ze tegenop kijken”, legt hij uit. Hij hoefde dan ook niet na te denken toen hij werd gevraagd om mee te doen. “Ik denk dat er nog een taboe heerst op verslaving en op drugsgebruik”, vertelt de cabaretier. “Misschien niet eens voor zichzelf, maar voor hun omgeving. Dus als ik het ijs breek door te zeggen: ‘Je kan me alles vragen’, dan zijn ze misschien eerder geneigd vragen te stellen.”

Verslavingen

Najib vertelt in het programma openhartig over zijn eigen verslavingen, en hoe hij gebukt ging onder een cocaïne-, drank- en gokverslaving. De cabaretier is zelf namelijk jarenlang verslaafd geweest, aan onder meer gokken, drank en cocaïne. Inmiddels heeft hij alles onder controle en is hij zelfs opgeleid tot begeleider in de verslavingszorg. “De herkenbaarheid van je verhaal geeft iemand een opening om dat van hem of haar te delen”, zegt hij daarover. Wat mooi!

De aflevering van Dream School met Najib Amhali is vanavond te zien om 20.25 uur bij NPO 3. 

Lees ook: Rachel Hazes vertelt openhartig over verslaving André

Bron: RTL Boulevard, Libelle | Beeld: Brunopress