Franse Naomi (22) overlijdt omdat de meldkamer weigert een ambulance te sturen

meldkamer

Heel Frankrijk is gechoqueerd na deze geluidsopname van de Franse meldkamer

Het wordt ons al jong geleerd: is er een noodgeval dan bel je 112. Zo ook de Franse Naomi van 22, zij voelde zich niet goed en wist zeker dat er iets mis was. Uit een geluidsopname van de meldkamer blijkt dat door het wanoptreden van een medewerker de jonge vrouw is overleden. 

Frankrijk is vol ongeloof.

Noodnummer

Op 29 december 2017 belt de 22-jarige Naomi het noodnummer omdat ze zich niet goed voelt. Ze heeft hevige buikpijn en vertrouwt de boel niet. In de opname blijkt dat Naomi bijna niet kan praten van de pijn en dat ze onverstaanbaar is. De mevrouw van de meldkamer is ongeduldig en zegt dat Naomi duidelijk moet zijn en wel wat moet zeggen als ze hulp wil. Ook zegt ze dat Naomi gewoon een dokter moet bellen.

Buikpijn

Uiteindelijk weet Naomi eruit te krijgen dat ze extreme buikpijn heeft en denkt dat ze dood gaat. De medewerker van de meldkamer neemt dit totaal niet serieus. “Ja, je gaat zeker dood. Net als iedereen”, reageert de vrouw droogjes. Het gesprek wordt beëindigd zonder dat er een ambulance naar Naomi wordt gestuurd.

Ziekenhuis

Later stuurt de dokterspost wél een ambulance en Naomi wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dit is echter uren na het gesprek met de meldkamer waarin Naomi al aangeeft in vreselijke pijn te zijn. Naomi overlijdt in het ziekenhuis aan een hartstilstand als gevolg van een grote inwendige bloeding. Misschien had dit voorkomen kunnen worden als er wel meteen een ambulance gestuurd werd.

Familie

De familie wil graag de opname van het gesprek tussen Naomi en de meldkamermedewerker horen. Het ziekenhuis geeft drie weken na Naomi’s dood de opname vrij en zo hoort de familie wat er gebeurd is. Ze besluiten de opname naar de Heb’di te sturen om andere mensen te waarschuwen en aandacht te krijgen voor dit verschrikkelijke incident. Er is ondertussen een onderzoek gestart vanuit het ministerie van Volksgezondheid. Naomi laat een dochtertje van twee jaar achter.

Franse Twitteraars zijn woedend over het incident. Zie hier een tweet met Naomi’s foto:

Lees ook: Waarschuwing! Oplichters actief via WhatsApp, wees op je hoede

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lindanieuws | Beeld: Pexels