Natasja Froger wordt in ziekenhuis herinnerd aan nare periode

Natasja Froger

‘Het is zo beladen en zwaar’

Voor het programma BN’ers in het Ziekenhuis loopt Natasja Froger mee op de afdeling acute opname. Het is voor de presentatrice niet alleen heftig om te zien wat de patiënten daar meemaken, er komen ook persoonlijke herinneringen naar boven. 

Tumor op stembanden

Op de afdeling waar Natasja haar ‘stage’ loopt, ontmoet ze onder andere een meneer die een tumor op zijn stembanden had. Deze is inmiddels verwijderd en met behulp van een tracheostoma kan hij weer praten. “Wat zie je er goed uit in het wit”, complimenteert hij de presentatrice. Natasja vindt het vooral verdrietig om de patiënt zo te zien, met het apparaat in zijn keel. “Het spontane van een gezellig kletspraatje is er dan ineens af. Dat vind ik zo sneu om te zien. Maar wat blijft hij vrolijk en lief”, vertelt ze voor de camera.

De dochter van deze man maakt thuis de tracheostoma van haar vader schoon. Zij vertelt in het ziekenhuis dat ze dit heeft moeten leren via FaceTime, omdat ze in de coronatijd niet welkom was op de afdeling. “Het was heftig”, vertelt ze met tranen in haar ogen.

Herkenbaar

Voor Natasja komen er ook weer persoonlijke herinneringen naar boven. “Het emotioneert me, want het is zo herkenbaar. (…) Mijn man heeft ook ooit kanker gehad.” In 2005 kreeg haar man, René Froger, namelijk prostaatkanker. “Op het moment dat je die diagnose krijgt, is het zo beladen en zwaar”, vertelt ze. Humor heeft het stel destijds op de been gehouden. “Ieder doet het op z’n eigen manier, maar wij hadden er destijds ontzettend veel aan dat we konden blijven lachen. We hebben de meest afschuwelijke grappen gemaakt”, geeft ze toe. Het doet haar dan ook goed om te zien dat de patiënt en zijn dochter ook gebruik maken van humor.

Voldoende

Nadat Natasja zelf de tracheostoma van de patiënt heeft schoongemaakt, kan ze zich opmaken voor de boeordeling van haar stagebegeleider. En goed nieuws: de presentatrice krijgt een dikke voldoende. “Natasja is enorm leergierig. Ze zet de patiënt op nummer een en dat vinden wij heel belangrijk in de zorg”, klinkt het oordeel.

BN’ers in het Ziekenhuis is elke woensdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Lees ook: Natasja en René Froger nemen afscheid van hond: ‘Bedankt voor alles wat je ons hebt gegeven’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress