Nathalie Hazes: ‘Zo wil ik me mijn vader niet herinneren’

Nathalie Hazes

Net als halfzus Roxeanne is Nathalie niet blij met de Hazes-documentaire

Na de eerste aflevering van ‘Kleine Jongen’, de documentaire over het leven van André Hazes, liet Roxeanne Hazes weten enorm gekwetst te zijn. Ook haar halfzus Nathalie Hazes laat nu van zich horen.

Veel pijn

Op Instagram liet Roxeanne Hazes vorige week weten dat ze diep gekwetst was door de documentaire over haar vader. Dit komt doordat er veel dierbare privébeelden zijn gebruikt, die Rox liever niet had gedeeld met het grote publiek. “Dit zijn een van de laatste gesprekken tussen hem en mij. Deze beelden liggen nu op straat. Dat doet extra veel pijn”, schreef ze onder andere naar aanleiding van de docu.

Nathalie Hazes

Ook Nathalie Hazes, de oudste dochter van wijlen André Hazes, maakt nu bekend dat ze niet te spreken is over de documentaire. Aan Privé vertelt ze dat er kapot van is. “Dat dit mogelijk is, is onvoorstelbaar. Zo wil ik me mijn vader niet herinneren.”

Geen plekje geven

“Ik wil mijn vader herinneren zoals ik dat wil”, benadrukt Nathalie. “Niet met bepaalde beelden die ik in de documentaire heb gezien. Zo kan ik het nooit een plekje geven, echt een grote schande. Ik ga van social media af en wil nergens meer mee geconfronteerd worden. Dit moet klaar zijn.”

‘Niets gevraagd’

De weduwnaar van André’s ex-vrouw Ellen Wolff heeft inmiddels ook van zich laten horen. “Vanavond in deel twee van Kleine Jongen worden beelden en filmpjes vertoond van Ellen. Als nabestaanden zijn wij nooit gevraagd of geïnformeerd om goedkeuring of deelname.” Hij laat ook weten dat de familie het heel erg vindt dat er “geld wordt verdiend over de rug van onze dierbare Ellen.” Dit heeft de familie ook verteld aan de makers van de documentairemakers, maar tevergeefs. De nabestaanden van Ellen willen nog een laatste oproep doen: “Wij distantiëren ons ten zeerste en doen een beroep op Rachel om de opbrengsten van deze serie te doneren aan de Jellinek-kliniek en aan de opvang van kinderen die seksueel misbruikt zijn in hun leven.”

Reactie AVROTROS

Omroep AVROTROS reageerde vorige week op de ophef door privébeelden van Roxeanne uit de intro van de documentaireserie te halen. Ook hebben ze naar eigen zeggen contact gezocht met Roxeannes management. Voor zover bekend is er nog niet gereageerd op de kritiek naar aanleiding van de tweede aflevering.

Lees ook: Rachel Hazes over leeftijdsverschil André en Monique: ‘Had ik moeite mee’ 

Bron: Story 1, 2, Nu | Beeld: Brunopress