Natte schoenen? Met déze truc zijn ze snel weer droog!

Natte schoenen drogen doe je zo!

In ons (vaak) koude kikkerlandje ontkomen we helaas niet aan een flinke portie regen ieder jaar. Op zich al vervelend genoeg, maar het feit dat je er natte schoenen aan overhoudt is nóg vervelender. Want de hele dag rondlopen op zompig schoeisel, daar zit niemand op te wachten. 

Hoewel in plassen stampen heel leuk is (ja, nog steeds), zijn natte schoenen minder leuk. Zo droog je ze!

Nooit met hitte!
Zijn je schoenen doorweekt, dan heb je misschien de neiging om ze onder de kachel neer te zetten of om er een warme föhn op te zetten om ze te drogen. Je doet het materiaal van je schoenen hier echter geen plezier mee; het materiaal droogt uit, lijmlagen worden hard en ook de binnenvoering verandert. Je schoen zal hierna niet meer zo prettig aanvoelen en je verkort er de levensduur aanzienlijk mee. Schoenen in de droger doen moet je al helemaal niet proberen; dit kan de vorm van je schoenen veranderen en ze zelfs een maat kleiner maken.

Kranten
Het drogen van je schoenen is eigenlijk veel eenvoudiger dan je misschien denkt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een stapel oude kranten. Zitten er binnenzooltjes in je schoen? Haal deze er dan uit en leg deze apart te drogen. Dit kan gewoon bij kamertemperatuur. Stop vervolgens wat krantenproppen in de schoenen en zet deze neer. Zijn je schoenen echt doorweekt, vervang dan om de zoveel tijd de krantenproppen. Het papier zal er ook voor zorgen dat de schoenen hun originele vorm behouden. Voor je het weet kun je je schoenen weer aan!

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Shutterstock