Deze week natte sneeuw op komst: ‘Het wordt vuil winterweer’


De ijspret blijft voorlopig nog wel even uit

Vorige week werd bekend dat we de komende periode koud winterweer kunnen verwachten. Dit koude winterweer staat dan ook voor de aankomende week gepland, echter is het niet het winterse weer waar de meesten van ons op hopen. Weerman Ben Lankamp van Weerplaza laat weten dat we op ‘vuil winterweer’ en veel natte sneeuw kunnen rekenen.

De kans op vrieskou is groot, alleen kunnen de schaatsen nog niet uit het vet worden gehaald.

Vrieskou

De temperaturen gaan deze week flink dalen. Ook al kunnen we rekenen op vrieskou, het schaatsen op natuurijs is voor de komende periode nog uitgesloten. Wel is er (natte) sneeuw in de aantocht en kan het ’s nachts stevig gaan vriezen. De grote verandering in het weer merken we vandaag het meest in het noorden en noordoosten van het land, met tijdens de buien mogelijk wat natte sneeuw. Volgens de voorspellingen wordt het vanaf woensdag geleidelijk kouder met vanaf vrijdag kans op lichte vorst in de nachten en winterse neerslag.

Natte sneeuw

In het weekend kan het ’s nachts gemiddeld min 5 graden worden. Indien er buien vallen in het land is er dan mogelijk weer kans op natte sneeuw. Ook kan het plaatselijk glad worden in sommige delen van het land. De Nederlandse wegen gaan de komende dagen voornamelijk overlast ondervinden van het koude winterweer, in de vorm van gladde wegen. Misschien dat op sommige plekken in het land tijdelijke sneeuwpret te voorzien is.

‘Vuil winterweer’

Met name de laatste 10 dagen van januari wordt er evenzeer sneeuw verwacht en ook begin februari krijgen we mogelijk witte landschappen te zien. Weerman Ben Lankamp Weerplaza, voorspelt ‘vuil winterweer’.”Daar bedoelen we mee dat er dagelijks een reële kans op sneeuw is, terwijl de middagtemperatuur maar weinig boven nul licht. Met een beetje wind erbij voelt het alsof het enkele graden vriest. Als het ’s nachts opklaart kan het wel flink vriezen, zeker als er een beetje sneeuw ligt. De strooidiensten zullen veel werk hebben aan zo’n weertype.”

Lees ook: Wow, wist je al dat je dit kunt met je Apple Earpods?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Tips en Weetjes©