Houd zaterdagavond vrij: er is een bijzonder natuurfenomeen te zien

Ga jij kijken?

Hou aanstaande zaterdagavond, 2 december, vrij. Je kan op die avond een heel bijzonder natuurfenomeen zien en dat wil je echt niet missen. Het levert hele bijzondere plaatjes op.

Dit wil je niet missen.

Dichtbij
Maar een keer per jaar kan je een heuse supermaan aanschouwen en aanstaande zaterdagavond is het weer zover. De maan gaat in een ovaalvormige baan rond de aarde, waardoor de maan eens per jaar heel dicht bij de aarde staat. Als de maan dan ook nog vol is, zien wij een supermaan. De maan lijkt dan extra groot en helder en dat kan prachtige plaatjes opleveren. Hou je camera dus goed in de aanslag. De maan zal wel iets kleiner zijn dan vorig jaar, omdat hij dit jaar op 357.987 kilometer van de aarde staat. Dat is 1500 kilometer verder dan de positie van vorig jaar. Gemiddeld draait de maan op een afstand van 384.401 kilometer van de aarde.

16:46
De supermaan is het beste te zien om 16:46 uur. Op dat moment is de maan op z’n grootst, maar ook de rest van de nacht is de maan erg goed zichtbaar en extra groot. We hopen natuurlijk allemaal dat het weer meewerkt. Het KNMI voorspelt een bewolkingskans van 30 procent. Er is dus een grote kans dat hij goed zichtbaar is. Mocht je zicht toch geblokkeerd worden door de wolken dan krijg je gelukkig wel snel een nieuwe kans. De supermaan is in 2018 in januari zichtbaar.

Lees ook: Deze kraanmachinist filmt een wel heel bijzonder natuurfenomeen tijdens zijn werk

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostil telegraaf