Nederland heeft last van extreem harde windstoten! Bekijk hier de heftige beelden!

grote landelijke storm Nederland

De storm levert spectaculaire beelden op

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor vandaag code rood voor een groot deel van het land afgegeven. Er wordt gesproken over een zware westerstorm die over Nederland waait. Grote delen van het land hebben hierdoor te kampen met extreem harde windstoten. De windstoten kunnen oplopen van mogelijk 100 tot 140 kilometer per uur. 

Met name in het midden, westen en zuiden van het land zijn de windstoten erg aanwezig.

Code oranje
Eerder deze week werd al in het vooruitzicht gewaarschuwd voor code geel. Inmiddels is dit grotendeels opgelopen tot code rood. Ook was het vanochtend door sneeuwval op sommige plekken in Nederland verraderlijk glad. Dit onstuimige weer zorgde voor veel overlast in de ochtendspits. Verwacht wordt dat aan het einde van de dag de wind zal afnemen. De sneeuwval in het noorden zal in de loop van de dag overgaan in regen.

Vervoer
Vanwege de westerstorm zijn er veel vluchten op Schiphol geannuleerd. Met name de Europese vluchten zijn geannuleerd. Ook het treinverkeer staakt sinds 11:00 uur vandaag vanwege de storm. Inmiddels stromen de foto’s en video’s van de storm in Nederland binnen op het internet. Veel mensen hebben moeite om de beide benen op de grond te houden.

Hoe is het weer op het moment bij jullie? Deel en stuur de beelden in onze reacties op Facebook!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay