Helft van de Nederlanders beveiligt smartphone niet goed

beveiligd

Heb jij je telefoon goed beveiligd?

We bankieren via onze telefoon, zowel onschuldige als iets minder onschuldige kiekjes worden vastgelegd met onze smartphone en communicatie-apps zoals WhatsApp en Gmail zijn geïnstalleerd op onze sociale contacten bron. Redenen genoeg om je telefoon goed te beveiligen, toch? Blijkbaar niet. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders hun smartphone niet goed beveiligen.

50,3 procent van de Nederlanders beveiligt de telefoon niet goed.

Wachtwoord

Een dief hoeft je telefoon maar te stelen en kan zo al je gegevens bekijken als je je smartphone niet hebt beveiligd met een code of met je vingerafdruk. Toch heeft 49,7 procent van de Nederlanders geen wachtwoord op hun telefoon, zo blijkt uit onderzoek van cyberbeveiligsbedrijf Kaspersky. Uit het grootschalige onderzoek bleek dat gemiddeld 52 procent van de ondervraagden uit dertien Europese landen wel een code op zijn of haar telefoon heeft.

Foto’s beveiligen

Het onderzoek van Kaspersky wees ook uit dat het vrij makkelijk is om kiekjes in onze fotobibliotheek te bekijken. Slechts een op de negen Nederlanders heeft foto’s en andere bestanden op zijn of haar telefoon vergrendeld. Een verklaring hiervoor is dat een fotovergrendeloptie niet standaard op je telefoon zit, hiervoor moet je eerst een aparte app downloaden. 

Beveiligen

Hoewel een dief vaak toch wel in je telefoon komt als dat zijn intentie is, hoef je het ze zeker niet makkelijker te maken. Zorg er daarom voor dat je een code op je telefoon hebt. Op deze manier voorkom je sowieso dat iemand even door je telefoon gaat neuzen.

Lees ook: Dit is hoe je overbodige Whatsapp-data van je smartphone kunt verwijderen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pixabay