Nederlanders lopen bijna 100 miljoen euro aan zorgtoeslag mis

Je kunt de zorgtoeslag nog ontvangen tot 1 september 2019

Sommige Nederlanders weten exact hoeveel zorgtoeslag ze per maand horen te ontvangen en zorgen ervoor dat dit maandelijks gestort wordt. Heb je hier toevallig niet zoveel verstand van – wat helemaal niet gek is – dan denk je misschien dat je geen recht hebt op zorgtoeslag. Uit een onderzoek van Independer blijkt dat veel Nederlanders wel recht hebben op zorgtoeslag, maar het niet ontvangen. Dit is zonde, dus hoog tijd om dit eens te controleren!

“Het gaat om behoorlijk wat geld”, aldus Joris van Independer.

Geen aanvraag

Volgens het onderzoek van Independer zijn er enorm veel mensen die geen aanvraag voor zorgtoeslag doen, vanwege een vorm van angst. Nederlanders zijn namelijk bang om vervolgens onverwachts betalingen te moeten doen. Uit informatie van de belastingdienst blijkt dat er in totaal 450.000 mensen zijn die geen zorgtoeslag ontvangen, maar hier wel recht op hebben.

Miljoenen

Joris Kerkhof van Independer vertelt in een interview op BNR Nieuwsradio dat het om forse bedragen gaat. “Je kunt maximaal 1128 euro per jaar ontvangen. Maar ook als je maandelijks recht hebt op ‘slechts’ 20 euro, loop je jaarlijks toch 240 euro mis”, geeft Joris aan.

Dubbelcheck

Wellicht weet jij dat je goed zit, maar misschien is tijdens het lezen wel een groot vraagteken in je hoofd ontstaan. Weet jij niet of je recht hebt op zorgtoeslag? Of twijfel je of je wel genoeg krijgt? Check dit dan voor de zekerheid. Op de website van Independer vind je een handige tool waar jij je gegevens in kunt vullen. Vervolgens wordt er gekeken hoe het er in jouw situatie uit ziet. Daarnaast krijg je ook hulp bij het terugvragen van de vergeten zorgtoeslag. Handig!

Lees ook: Deze Limoncello is verkozen tot de beste van de wereld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Independer | Beeld: Fickr, Christoph Scholz