Nederlandse serie ‘Kabam!’ bekroond met Emmy Award

emmy-award

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse serie zo’n grote prijs krijgt

Niet alleen volwassenen houden van goede series en films, ook kinderen kijken er graag naar. Er zijn behoorlijk wat programma’s die speciaal voor kinderen bedoeld zijn, waaronder de Nederlandse kinderserie Kabam!. Afgelopen nacht won die serie een grote internationale prijs: hij werd bekroond met een Emmy Award.

Prijswinnaar

De International Emmy Awards zijn de internationale variant van de bekende Emmy’s. Tijdens deze ceremonie worden de felbegeerde gouden beeldjes uitgereikt aan de beste tv-programma’s die buiten de Verenigde Staten gemaakt zijn. Bij de uitreiking, die afgelopen nacht plaatsvond in New York, zag men de Nederlandse kinderserie Kabam! met een prijs naar huis gaan. De serie, die te zien is bij de KRO-NCRV en geproduceerd wordt door het Amsterdamse IJswater Films, won in de categorie ‘Kids: Live Action’.

Angsten

De serie draait om alledaagse angsten van kinderen in de kleuterleeftijd. In tien korte verhalen staat steeds een ander kleutertje uit de klas van meester Mo (gespeeld door Idriss Nabil) centraal. Naar eigen zeggen wilden de makers van de serie zo laten zien dat ‘iedereen weleens bang is’. Ook moeten de kleintjes ervan leren dat voor zo’n angst vaak wel een oplossing te verzinnen is.

De regie van de serie is in handen van Elisabeth Hesemans, het scenario is geschreven door Lilian Sijbesma en Floor Paul. Bij ons eigen Cinekid-festival vorig jaar viel de serie ook al in de prijzen. Toen roemde de jury de aandacht voor ‘de kleine maatschappelijke thema’s die spelen in het leven van kinderen die net aan de basisschool beginnen’.

Lees ook: De prijs van kunstkerstbomen is dit jaar flink gestegen

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: ProShots