Let op: nepmail PostNL om gevaarlijke app te downloaden verspreidt razendsnel

En zo herken je de nepmail van PostNL

Internetcriminelen proberen op elk mogelijke manier gegevens te achterhalen en geld af te troggelen. Zo probeerden oplichters dit onlangs nog met een YouTube-virus. Nu wordt ook postorderbedrijf PostNL gebruikt als lokaas door oplichters om gegevens van mensen te achterhalen.

Het internet stroomt vol met reacties en waarschuwingen van de gedupeerde mensen.

Nepmail PostNL

De nepmail die op het moment in omloop is, is vrijwel identiek aan de mail die PostNL zelf stuurt zodra je pakket te volgen is via een Track & Trace code. Het postorderbedrijf stuurt deze mails om de klant op de hoogte te stellen van de status van het te ontvangen pakket. Het grote verschil met deze nepmail is dat ze je vragen om de Track & Trace-app te downloaden. Echter bestaat deze app van PostNL niet. De Fraude Helpdesk attendeert mensen er dan ook op om deze app niet te downloaden.

Downloaden

Ook reageert het postorderbedrijf zelf op de verspreide nepmail. “Het is niet nodig om software te downloaden om uw pakket te volgen. Dat kan eenvoudig door de code die u per mail heeft gekregen, in te vullen op de website van PostNL,” aldus een woordvoeder van PostNL. Het postorderbedrijf zegt verder ook dat ze nooit mails versturen met daarin de mogelijkheid om een app of een bestand te downloaden.

Lees ook: Let op: gevaarlijk YouTube-virus gaat razendsnel rond via Facebook Messenger

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill