Breaking: DNA-match gevonden in moordzaak Nicky Verstappen

Nicky Verstappen

Eindelijk een doorbraak in de zaak van Nicky

Er is eindelijk een doorbraak in de zaak van Nicky Verstappen. Het 11-jarige jongetje werd in 1998 dood aangetroffen bij Brunssum, hij was vermoord. Het was nog altijd niet duidelijk wat er was gebeurd en vooral niet door wie Nicky om het leven is gebracht. Er is nu eindelijk meer duidelijk over de persoon achter de moord. 

De politie is een stuk dichterbij gekomen.

Geen gehoor aan DNA-test

In januari van dit jaar startte de politie met een groot DNA-verwantschapsonderzoek in de hoop dat dat zou leiden tot de dader. 21.500 mannen werden opgeroepen om DNA af te staan. Dit waren allemaal mannen die in 1998 woonachtig waren in de omgeving van Landgraaf. Op 8 juni bleek er inderdaad een match te zijn. Het gaat om een man die in eerste instantie geen DNA af wilde staan, maar door familieleden is er toch een match met hem gelegd. Het gaat hierbij om een 55-jarige man die in 1998 in Simpelveld woonde. Hij is nu officieel aangemerkt als verdachte in de zaak.

Geen connectie

De man in kwestie heet Jos Brech, maar is nog niet opgepakt, omdat de politie niet weet waar hij is. Hij is in oktober 2017 naar het buitenland verhuist en inmiddels als vermist opgegeven door familie. De politie is op zoek naar de man en hoopt snel antwoorden te krijgen in deze zaak. Ondanks dat er een match is gevonden, is er namelijk nog steeds heel weinig bekend. De man lijkt geen connectie te hebben met de 11-jarige Nicky. Deze gigantische doorbraak is voor de ouders van Nicky in ieder geval een grote opluchting en hopelijk wordt er snel meer duidelijk.

Beeld: Nicky Verstappen