Nicolette Kluijver over gezondheid: ‘Soms ben ik bang dat de kanker terugkomt’

Vijf jaar geleden werd er longkanker geconstateerd bij de presentatrice

Door de coronacrisis liepen de opnames behoorlijk wat vertraging op, maar vanaf zondag 29 augustus is Nicolette Kluijver eindelijk weer te bewonderen in een gloednieuw seizoen van Expeditie Robinson. Niet alleen moest de presentatrice door de coronacrisis langer wachten tot ze af kon reizen naar een onbewoond eiland, ook was ze behoorlijk bang om het virus op te lopen. Dat vertelt ze in de nieuwste Grazia

Corona-uitstel

Het was een behoorlijke domper toen Expeditie Robinson vorig jaar wegens de coronacrisis op het laatste moment tóch niet door kon gaan. “Ik heb denk ik wel vier keer mijn koffer in- en uitgepakt”, vertelt Nicolette Kluijver in het blad. “De vaccinaties deden bij wijze van spreken nog pijn toen bleek dat we niet konden gaan. Ik was er natuurlijk wel eventjes ziek van, maar ik ben ook blij dat we ons zo aan de Covid-regels hebben gehouden en we Robinson pas weer gemaakt hebben toen het echt kon.”

Stress

Ondertussen vond Nicolette de coronacrisis behoorlijk spannend, vooral omdat ze vijf jaar geleden longkanker heeft gehad. Ze was dan ook opgelucht toen ze gevaccineerd was. “Ik was heel blij met mijn vaccinatie. Toen ik de tweede kreeg, besefte ik pas hoeveel onderliggende stress ik stiekem had gehad”, laat ze weten aan Grazia. “Ik ben altijd heel voorzichtig met mijn longen en ik leef gezond, maar je kunt ook bad luck hebben.”

Mijlpaal

Nicolette is inmiddels bijna vijf jaar genezen. “Dat is natuurlijk een giga mijlpaal. Ik dacht eerst: ik ga een feest geven, maar dat voelt ook een beetje gek. Toch ga ik er wel even goed bij stilstaan”, aldus de presentatrice. Hoewel ze al een paar jaar kankervrij is, verdwijnt de ziekte nooit helemaal uit haar leven.  “Soms kan ik nog bang zijn dat het terugkomt, soms ben ik er helemaal relaxed over, het hangt een beetje van mijn mentale toestand af. Maar ik ben vooral heel dankbaar. Dankbaar dat ik er nog ben en dat ik de dingen doe waar ik heel gelukkig van word. Naast dat ik veel verdriet heb gehad, heeft het me ook een boel gegeven.”

Goede doelen

De diagnose longkanker was een behoorlijke eye-opener voor Nicolette. Tegenwoordig staat ze dan ook heel anders in het leven dan vijf jaar geleden. “Ik probeer veel voor de aarde, de natuur en dieren te doen. Ik heb een plastic clean up-project opgezet, zet me in voor de dierenasiels, de ezeltjes op Bonaire en olifanten op Sri Lanka”, vertelt ze. “En ik help bij de inzameling van speelgoed dat toeristen gebruiken op Bonaire, om dat weer aan kinderen te kunnen geven. Ik probeer zo goed mogelijk te doen, omdat het fijn voelt en ik ook een stukje wil teruggeven!”

Benieuwd naar het hele interview met Nicolette Kluijver, waarin ze onder andere vertelt over het gloednieuwe seizoen van Expeditie Robinson? Je leest ‘t in de nieuwste Grazia, vanaf woensdag te koop. 

Lees ook: Uit de oude doos: Nicolette Kluijver deelt foto uit tijd als model

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress