Nicolette Kluijver: ”Bij elke hoest ben ik bang voor terugkeer longkanker”

De presentatrice is het vertrouwen in haar lichaam kwijt

Nicolette Kluiver heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad. In 2017 werd de presentatrice geopereerd aan longkanker en nog altijd heeft de ziekte een grote impact op haar leven. Ze is het vertrouwen in haar lichaam kwijt, zo vertelt ze aan RTL Boulevard. ”Als ik moet hoesten, ben ik direct in blinde paniek.”

Longkanker

Na de operatie in 2017, waarbij een deel van de linkerlong werd verwijderd, probeerde Nicolette haar leven zo goed en kwaad als het ging weer op te pakken. Ook ging ze langzamerhand weer werken. ”Ik probeerde ermee te dealen, maar het begint me eigenlijk nu pas te raken wat me is overkomen”, vertelde de presentatrice dinsdagavond openhartig in de uitzending van RTL Boulevard. Nicolette doet op 15 mei mee aan de benefietactie Nederland Staat Op Tegen Kanker in Den Bosch. Daar zal ze een menselijk lint aanvoeren van mensen die iemand zijn verloren aan de ziekte, of iets betekend hebben tijdens hun herstelproces. Kluijver eert hiermee de longarts die de diagnose longkanker bij haar stelde en haar behandelde. ”Ik heb veel aan hem te danken.”

Overlevingsstand

Ze aarzelende niet toen ze werd gevraagd om mee te doen aan de actie van KWF Kankerbestrijding. ”Maar toen ik ja had gezegd, kwam alles weer boven. Daar in Den Bosch staan, zal veel herinneringen aan een moeilijke tijd losmaken”, aldus Nicolette. Hoewel de presentatrice helemaal schoon is verklaard, denkt ze nog regelmatig aan de vreselijke ziekte die ze onder de leden had. ”In de afgelopen twee jaar heb ik heel erg in de overlevingsstand gestaan. De angst die er nog steeds is, hoort bij mij. De ziekte heeft ook nog iets positiefs opgeleverd. Ik probeer meer dan ooit te genieten van het leven. Als ik geen longkanker had gehad, was ik misschien te snel door het leven gehold”, aldus de moeder van drie kleine kinderen.

Huwelijksproblemen

Ook op liefdesgebied gaat het Kluijver momenteel niet voor de wind. Zo kreeg ze onlangs te maken met huwelijksproblemen. In 2012 trouwde Nicolette met plastisch chirurg Joost Staudt. Of de twee uiteindelijk ook zullen scheiden? Daarover wil Nicolette voorlopig nog niets kwijt. ”Ik richt me nu vooral op positieve dingen in het leven”, zo zegt ze.

Lees ook: Familie Borsato deelt verdrietig nieuws

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill Wendy online