Nicolette Kluijver heeft het nog steeds zwaar: “Ik word nooit meer helemaal de oude”

nicolette

‘Met volle angst vooruit’

Nicolette Kluijver, de presentatrice van Expeditie Robinson, kreeg vorig jaar te horen dat ze longkanker had. In februari deelde de presentatrice mee dat ze onder het mes moest; ze kwam in een heftig medisch traject terecht.

Nicolette is openhartig in een interview met Radio 538

Longkanker
Nicolette vertelde dat ze al maandenlang tegen de artsen zei dat ze dacht dat ze kanker had, maar dat ze gediagnosticeerd werd met ‘alleen’ maar tbc. “Uit de biopt kwam dat het geen kanker was. Toen heb ik een tuberculose-test gedaan en daar kwam uit dat ik tbc had. Gek genoeg heb ik nooit geloofd dat ik tuberculose had. Op een of andere gekke manier wist ik dat het kanker was. Twee weken later zat ik bij dezelfde longarts die mij had weggestuurd en hij zei, we hebben heel slecht nieuws: het is longkanker”, vervolgens barst de blondine in tranen uit. “Dat moment dat ik daar zat, het enige wat ik kon denken was: ik heb het jullie gezegd, een half jaar lang heb ik het jullie gezegd”, vervolgt ze.

Medische molen
Midden februari liet de presentatrice een gedeelte van haar rechterlong verwijderen. Op social media liet de blondine destijds weten dat de operatie was geslaagd en dat ze alle tijd zou nemen om te herstellen. Ondertussen gaat het weer goed met de 32-jarige en pakt ze langzaam al haar werkzaamheden weer op; zo staat inmiddels weer achter de desk bij RTL Boulevard en presenteert ze samen met collega en goede vriend Dennis het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. 

Nooit meer de oude
Helemaal de oude worden, dat zit er echter niet meer in. In een interview met Radio 538 zegt ze: “Nee ik word natuurlijk nooit meer echt de oude want ik heb nu natuurlijk best wel een hobbeltje meegemaakt. Het blijft altijd bij me horen nu en er blijft altijd angst bestaan maar ik ga wel goed.” Ook geeft ze aan dat ze er wel een beetje klaar mee is om erover te praten: “Ik ben er wel een beetje klaar mee. Of nou ja, ik ga door en ik kijk positief naar de toekomst. Door, met volle angst vooruit.”

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: archief

Array