Nicolette (15) is woest omdat ze ‘maar’ 800 euro zakgeld krijgt: “Daarvan kan ik toch niet van leven?”

Nicolette

Nicolette: “Ik weet dat ik een verwend nest ben”

De Amerikaanse tiener Nicolette (15) heeft het zwaar, aldus haarzelf. Ze vroeg Dr. Phil om hulp, nadat haar moeder haar zakgeld kortte naar 1.000 dollar (grofweg 800 euro). Ze kreeg normaal 5.000 euro zakgeld en nu ze zoveel minder krijgt kan ze daar niet van leven. Ze hoopte dat Dr. Phil haar moeder zou toespreken, maar dat liep even anders dan gedacht. 

Het meisje wil ook absoluut niet werken.

Leefstijl

“Ik wil dat mijn moeder begrijpt dat ik niet kan leven van 1.000 dollar per maand”, vertelt de verwende tiener in het programma. “Ik ben opgegroeid met een bepaalde levensstijl. Dat kan ze toch niet zomaar afpakken?” Het meisje geeft jaarlijks een ton uit aan van alles en nog wat. We horen je denken: Waaraan dan? Nicolette koopt vooral dure kleding, handtassen en eten. Ze wil wel koken, zegt ze zelf, maar ze vindt dat snel saai worden en houdt niet van afwassen. Dus eet ze maar buitenshuis.

Werken

“Ik weet dat ik een verwend nest ben”, aldus de tiener zelf. “Maar dit is het enige leven dat ik ken. En ik hou van deze levensstijl. Ik weet dat mensen me zullen haten, maar dat is omdat ze jaloers zijn. Ze willen gewoon mij zijn.” Dat ze geen vriendinnen heeft doet er volgens haar niet toe. “Ik heb mijn handtassen, toch? Die zijn er altijd.” Haar moeder realiseerde zich dat dit zo nog niet langer door kon gaan. Ze kortte de tiener en wilde haar weer met beide benen op de grond zetten. Nicolette haar reactie op deze maatregel is bizar. Lees op de volgende pagina wat Dr. Phil ervan vindt!


Pagina 1/2