Van zijn salaris tot zijn ex-vriendinnetje: 10x Dit wist je niet over Paus Franciscus

Ja, de Paus was ooit verliefd!

Hij volgde Benedictus XVI in 2013 op, huist in Vaticaanstad – waar hij de soeverein vorst van is – en hij werd geboren op 17 december 1936. De kennis van menigeen over paus Franciscus houdt hier alleen wel op. De Paus heeft soms een wat stoffig imago, maar over Paus Franciscus zijn heel wat interessante weetjes te vinden. Wij sommen ze op.

1. Hij staat dan wel bekend als Paus Franciscus, maar Zijne Heiligheid werd geboren als Jorge Mario Bergoglio.

2. De bisschop van Rome bezit over een ware talenknobbel. Hij spreekt vloeiend Italiaans, Duits en Spaans. Dat laatste is overigens niet zo gek: hij werd geboren in Argentinië. Daarnaast heeft de paus ook een oppervlakkige kennis van het Engels, Frans en Portugees.

3. Hij mist een deel van zijn long. De oorzaak? Als kind kreeg hij een infectie en daarom moest een deel verwijderd worden.

4. Paus can dance! Als iemand ver voorbij zijn pensioengerechtigde leeftijd ‘doorwerkt’ is het de Paus wel. Toch is hij nog jong van geest, zo is hij gek op de tango! “Ik hou van de tango en danste het veel toen ik jong was”, verklaarde hij tegenover Ambrogetti en Sergio Rubin, de auteurs van zijn biografie El Jesuita die in 2010 verscheen.

5. De aartsbisschop had een vriendinnetje! “Ze was een van mijn vrienden met wie ik regelmatig ging dansen, maar toen ontdekte ik mijn religieuze roeping”, bekende de paus eveneens aan de auteurs van zijn biografie. Geen schandalige affaire voor de Paus dus. 

6. Als student is het soms lastig rondkomen, zo ondervond ook de destijds nog Jorge genoemde jongen. Hij werkte bij als bouncer in een bar in Buenos Aires om zo zijn studie te kunnen bekostigen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2