Nieuw seizoen Beste Zangers gaat vanavond van start

Beste Zangers

Wij zitten weer voor de buis!

Pak de popcorn en tissues er maar bij, want vanavond gaat er een gloednieuw seizoen Beste Zangers van start. Het populaire muziekprogramma zorgt elk jaar weer voor emotionele momenten en fantastische nieuwe versies van bekende hits. Dit kun je verwachten. 

Nieuw seizoen

Het is alweer het vijftiende seizoen van Beste Zangers. Ook dit jaar hebben de makers weer een groep fantastische zangers en zangeressen verzameld die met elkaar muziek gaan maken in het Spaanse Sevilla. Mocht je het concept nog niet kennen: in Beste Zangers staat elke week een artiest centraal. De andere artiesten brengen hun eigen versie van een van hun hits of een ander nummer dat veel voor diegene betekent. Dit jaar zien we Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes in het programma.

‘Helemaal in mijn straatje’

Jaap Reesema was eerder al te zien in Liefde voor Muziek, de Vlaamse variant van het muziekprogramma. Toch vond hij het ook erg leuk om nu met Nederlandse collega’s aan Beste Zangers mee te doen. “Het is simpel. Ik vind het een tof programma, hou van alle genres én kan nummers schrijven en herschrijven. Het past dus helemaal in mijn straatje”, laat de zanger weten aan het ANP.

Vooral het optreden van Claudia de Breij heeft veel indruk gemaakt op de zanger. “Claudia de Breij heeft voor mij een heel mooi liedje gezongen. Heel persoonlijk ook. Teksten doen mij meestal minder dan melodie dus ik had niet verwacht dat Claudia, die ook natuurlijk ook een prachtige stem heeft, mij het meest zou raken met een prachtige tekst die ook nog eens heel persoonlijk was. Maar het gebeurde meteen.”

Tranentrekkershow

“Ik dacht altijd dat het de grote tranentrekshow was”, vertelt Nielson eerlijk in gesprek met NU.nl. De zanger was al vijf keer eerder gevraagd voor het programma, maar hij zei keer op keer ‘nee’. De zesde keer hadden de makers geluk en stemde Nielson toe. “Ik dacht dat tranen vooral het doel van het programma waren, daarom heb ik de eerste paar keer nee gezegd. Andere keren paste het ook niet in mijn agenda. Nu dacht ik: ga op z’n minst even in gesprek, want het is wel heel lief als mensen zo graag willen dat je meedoet.” Na een goed gesprek moest de zanger zijn beeld van de show flink bijstellen, omdat hij erachter kwam hoeveel liefde er in het programma zit. “Toen kon ik geen nee meer zeggen.” Gelukkig maar!

Aftertalk en podcast

Fans van Beste Zangers hebben dit jaar geluk, want het blijft niet bij de uitzending op donderdagavond. Er is dit jaar ook een aftertalk, genaamd Thuis bij... Daarin gaat Karsu, die vorig jaar meedeed aan het programma, thuis langs bij kandidaten. Deze reeks is elke donderdag te zien bij NPO Start. Daarnaast wordt er een podcast gemaakt, gepresenteerd door deelnemer en podcastmaker Jaap Reesema. Daarin worden de favoriete nummers van kandidaten besproken. Een goedgevuld seizoen dus!

Beste Zangers is elke donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. In de eerste aflevering staat Roxeanne Hazes centraal. 

Lees ook: Stef Bos over reacties op Beste Zangers: ‘Het zijn geen valse tranen’

Bron: RTL Boulevard 1 en 2, NU.nl | Beeld: Beste Zangers